Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

Aktuellt

KLART: Högsby får äntligen en ny hälsocentral

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

HÖGSBY

”Efter överklaganden och beslut i kammarrätten är det klart att Högsby får en ny hälsocentral. Region Kalmar län har arbetat länge för att få till nya lokaler i Högsby. Målet är en bättre arbetsmiljö för medarbetarna och en högre standard för patienterna vad gäller både trivsel och behandling”, skriver Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – majoritetspartierna i Region Kalmar län – i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Vi är glada över att det äntligen är klart. Sjukvården i Högsby har stärkts under de senaste åren med fast läkare och nu nya lokaler, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för primärvården.

Emmy Ahlstedt (C)
Emmy Ahlstedt (C). Foto: Peter A Rosén

– Invånarna i Högsby kommer att få ett lyft med bättre lokaler som också kommer kunna möta våra behov på ett bättre sätt. Det är viktigt för att öka attraktiviteten till att vilja bo och verka i kommunen, säger Per Gröön (C), kommunstyrelsens ordförande i Högsby.

Per Gröön (C)
Per Gröön (C). Foto: Peter A Rosén

”Högsby har under en längre tid varit aktuell för nya lokaler. Efter överklaganden på beslutet om att det skulle bli ny hälsocentral gick det upp till kammarrätten som nu beslutat att det är grönt ljus för byggstart”, skriver S, C och V.

”Det är en framtidsinvestering för Högsby”

Jonas Erlandsson (S)

– Det är en framtidsinvestering för Högsby som vi verkligen är stolta över att kunna genomföra under mandatperioden, säger Jonas Erlandsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Jonas Erlandsson (S), oppositionsråd i Högsby kommun.
Jonas Erlandsson (S). Foto: Peter A Rosén

– Medarbetarna har länge varit i behov av nya lokaler. Det är viktigt att de nu får bättre arbetsmiljö så att de kan möta patienterna på bästa sätt, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för medarbetarfrågor.

Lena Granath (V)
Lena Granath (V). Foto: Peter A Rosén

”Att Högsby får en ny hälsocentral är ett stort steg i omställningen till nära vård i kommunen. Patienterna ska kunna lita på att de får den vård de behöver och nya lokaler ska möjliggöra det arbetet ännu mer. Hälsocentralen är planerad att ligga i Hanåsa”, skriver S, C och V.

– Detta är ett stort steg mot att göra Högsby mer attraktivt och det kommer kunna öka vårt folkhälsoarbete och omställning till nära vård, säger Andreas Lindgren (V).

Andreas Lindgren (V)
Andreas Lindgren (V). Foto: Peter A Rosén

– Högsby är en kommun där invånarna skattar sin hälsa lägre än exempelvis grannkommunen Mönsterås. Vi ser detta som en hälsoinvestering för bättre folkhälsa i Högsby, säger Mattias Adolfson (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Mattias Adolfson (S), regionråd i Region Kalmar län
Mattias Adolfson (S). Foto: Peter A Rosén

Foto: Peter A Rosén (översta bilden, på den befintliga hälsocentralen i Högsby)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS