Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

KLART: IK Oskarshamn har värvat in en back från en konkurrent i hockeyallsvenskan

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN


IK Oskarshamn har värvat den 25-årige backen Ludvig Östman från Västerås IK.

Det rör sig om ett tvåårskontrakt.

Det skriver IKO på sin hemsida på onsdagen.

– Det känns jäkligt kul och inspirerande att komma till Oskarshamn. Känslan utifrån är att Oskarshamn är ett bra ställe att vara på och jag har bara hört gott om klubben från folk som varit där, säger den vänsterskjutande backen i ett uttalande.

”Trygghet”

– Ludde kommer komplettera sina medspelare på ett bra sätt, och skapa en trygghet i vårt försvar. Han är en spelare som haft SHL-intresse på sig tidigare, men valt att fortsätta utvecklas på allsvensk nivå. Både vi i klubben och Luddes mål går i linje med varandra, och det är en kille som kommer hjälpa till att skapa en bra miljö både på och av isen, säger IKO:s sportchef Oscar Alsenfelt.

”Bra snack”

– Jag har haft bra snack med Alsenfelt kring hur han ser på mig och hur jag ser på min roll i Oskarshamn. Jag ska vara en stabil back som sätter defensiven i första hand. Jag tyckte det var ett bra tillfälle för mig att röra på mig och få lite nya ögon på mig och i Oskarshamn tror jag att jag kan utveckla mitt offensiva spel. Jag har sett hur spelare utvecklats i den miljön och jag hoppas kunna ta nästa kliv. Jag ser verkligen fram emot att köra igång, säger Ludvig Östman.

Borlängesonen fick ihop elva poäng (två mål) på 49 grundseriematcher i allsvenskan under den gångna säsongen.

Han hade plus fem i plus-minus-statistiken.

Foto: Canva

Grafik: IK Oskarshamn

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
23
+1
0
+1
3
+1
0
+1
3
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS