Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

KLART: KAK Midnattssolsrallyt 2024 körs i Småland och bjuder på en nostalgisk upplevelse

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÄNET

Årets upplaga av KAK Midnattssolsrallyt, Sveriges största rally för historiska tävlingsbilar, kommer att avgöras den 22-24 augusti med sommarstaden Västervik som huvudort. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande på fredagen och avslöjar samtidigt några nyheter för årets tävling.

KAK Midnattssolsrallyt är en av Europas främsta historiska rallytävlingar med anor från 1950. Rallyt erbjuder såväl tävlande som publik en unik, fartfylld och nostalgisk upplevelse på fina och omväxlande vägar i vacker miljö.

Tradition av motorsport

Under 2024 kommer samtliga sträckor att köras i Småland, i området runt Västervik, Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Centralort för tävlingen blir Västervik med sitt idylliska kustläge.

“KAK Midnattssolsrallyt är ett evenemang som passar perfekt in hos oss i Västervik. Vi har tittat på de andra värdkommunerna genom åren och hoppats att vi någon gång själva skulle få den här möjligheten – och nu är den här! Vi är en kommun med goda förutsättningar att göra både bra sträckor och en trevlig inramning till ett evenemang av den här digniteten. Det finns en tradition av motorsport som går generationer tillbaka här i Tjustbygden. Vi ser att det är en kultur som medborgarna verkligen uppskattar. Ett tydligt exempel är Sportbilsdagen som arrangerats hos oss i ett tiotal år och som samlar tusentals entusiaster. Motorsport är en del av bygdens DNA. Vi ser fram emot att hälsa publik och tävlande varmt välkomna till Västervik i augusti”, säger Harald Hjalmarsson, kommunalråd i Västervik och kommunstyrelsens ordförande.

Vinnare Klass 2 Midnattssolsrallyt 2023 Per-Arne Sjöstedt/Mikael Ence, Haninge MK, Saab Sport.
Årets rally avgörs på småländska grusvägar. Här ser vi ett ekipage i en Saab Sport med Per-Arne Sjöstedt/Mikael Ence, Haninge MK tävlandes i klass 2 Midnattssolsrallyt 2023. Foto: Thomas Lindberg
Vinnare Klass 2 Midnattssolsrallyt 2023 Per-Arne Sjöstedt/Mikael Ence, Haninge MK, Saab Sport.
^rets Midnattssolsrallyt får Västerviks kustidyll som centralort. Här ser vi vinnaren i klass 2 i Midnattssolsrallyt 2023, Per-Arne Sjöstedt/Mikael Ence, Haninge MK, Saab Sport. Foto: Thomas Lindberg

Ny klass introduceras

Årets upplaga av KAK Midnattssolsrallyt körs över tre etapper, en vardera under torsdag, fredag och lördag den 22-24 augusti. Rallyts totallängd är cirka 60 mil, varav cirka 15 mil är specialsträckor.

Bland årets nyheter märks bland annat återinförandet av de populära klasserna 4WD, för fyrhjulsdrivna fordon, och Regularity. Dessutom introduceras en helt ny klass – Rally Icons – för ikoniska rallybilar och förare. Klassen genomförs i uppvisningssyfte, utom tävlan.

”Vi är mycket glada att kunna presentera Västervik som värdort för KAK Midnattssolsrallyt 2024. Detta är KAK:s största arrangemang och en tävling som ligger hela Motorsverige varmt om hjärtat. Vi har haft en väldigt god dialog med kommunerna i regionen och är övertygade om att årets upplaga blir en av de mest idylliska någonsin med Östersjön som kuliss”, säger Philip von Mecklenburg, ordförande KAK Motorsport.

Midnattssolsrallyt
Här ser vi vinnaren i klass 12 Midnattssolsrallyt 2023 Oskar Sundell/Joakim Söderqvist, Sandvikens MK/AMF Årsunda, Volvo 240. Foto: Thomas Lindberg

Foto: Thomas Lindberg

+1
27
+1
3
+1
1
+1
1
+1
1
+1
2
+1
2

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS