Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

KLART: Landslagsman har skrivit på för IK Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Den 25-åringe norrmannen och landslagsmannen Max Krogdahl, som beskrivs som en defensivt skicklig back, lämnar Östersunds IK.

Han har skrivit på för IK Oskarshamn.

Det rör sig om ett tvåårskontrakt, skriver IKO på sin hemsida på onsdagen.

– Max är en kille som vi tycker passar perfekt in i det laget vi försöker bygga. Han är tydlig i sin roll, stark defensiv – och han gör sina lagkamrater bättre. Han är en stabil bricka i det norska landslaget och en ledare i alla situationer. Trots en säsong förra året med många förluster så stack Max ut enormt mycket, i hur han såg ut – men hans underliggande siffror förstärker detta på ett förtroendeingivande sätt. En spelare som jag vet fansen kommer gilla, säger IKO:s sportchef Oscar Alsenfelt i ett pressmeddelande.

”Jättenöjd”

– Jag är jättenöjd över att representera IK Oskarshamn nästa säsong. Jag är taggad på att komma till ett lag med höga ambitioner och som siktar på att ligga i toppen av tabellen. Klubben har varit i SHL under en tid och det jag hört är att det är en fin förening med bra folk runt omkring. Jag har pratat med bland annat Emil Lilleberg tidigare och följt laget genom honom. Jag vill bli en bättre version av mig själv. Supportrarna och klubben har höga förväntningar på laget. Det skapar en press som jag gillar och gör att man kanske blir lite mer skärpt ute på isen. Jag ser fram emot att spela framför hemmapubliken i höst, säger Max Krogdahl.

Två säsonger i Västervik

188 centimeter långe och 95 kilo tunge Max Krogdahl gjorde 14 poäng (tre mål) på 46 grundseriematcher i Östersund under den gångna säsongen. Han hade plus 11 i plus-minus-statistiken. I kvalspelet – som slutade med att Västervik trillade ur Hockeyallsvenskan – spelade han fram till fyra mål (sex matcher). Han hade plus 4 i plus-minus-statistiken.

Högerfattade Max Krogdahl fyller 26 år i slutet av oktober och Holmen Hockey är hans moderklubb.

Efter två säsonger i Västerviks IK skrev han på för Östersund inför förra säsongen.

Foto: Canva

Grafik: IK Oskarshamn

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
24
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS