Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KLART: Mönsterås Bostäder höjer hyrorna i en tvåårig överenskommelse

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

Mönsterås Bostäder AB och Hyresgästföreningen Region Sydost är överens om en tvåårig uppgörelse, som innebär en hyreshöjning med 5,8 procent från 1 mars 2024, och 4,4 procent från 1 januari 2025. Det meddelar Armin Avdic, vd för Mönsterås Bostäder AB på bostadsbolagets hemsida.

Från och med 1 mars 2024 blir hyreshöjningen för Mönsterås Bostäder AB 5,8 procent enligt beslut av Hyresmarknadskommittén då bostadsbolaget och Hyresgästföreningen haft olika syn kring tolkningen av den nya förhandlingsmodellen.

”2024 års hyreshöjning innebär att en lägenhet på tre rum och kök och boarea på 75 m² får en hyresökning med i genomsnitt 373 kr/månad. På grund av lägenheternas olika boendevärden kommer 2024 års hyresförändringar att variera från lägenhet till lägenhet där majoriteten dock kommer att hamna runt 5,8 procent i hyreshöjning”, skriver Mönsterås Bostäder AB på sin hemsida.

Från 1 januari 2025 blir hyreshöjningen på 4,4 procent vilket beslutades i början av veckan under ett hyresförhandlingsmöte mellan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen.

Får prioritera underhåll

Enligt bostadsbolaget så motsvarar den överenskomna hyreshöjningen 2024 inte ens hälften av bolagets ökade kostnader på 9,5 miljoner kronor budgeterats för innevarande år.

”För att klara de ökade kostnaderna för byggtjänster, fjärrvärme, VA, renhållning och räntor kommer företaget att noga överväga vilka underhållsåtgärder, trygghetsskapande åtgärder, satsningar på solceller och energieffektiviseringar som kommer att genomföras under 2024”, skriver vd:n Armin Avcic och fortsätter:

”Vår förhoppning är dock att våra hyresgäster inte ska märka så mycket av de prioriteringar, på bland annat underhållsåtgärder, som vi nu förmodligen tvingas att göra.”

Foto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
+1
1
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS