Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Klart: Ny byggnad för psykiatrin i Västervik

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KALMAR LÄN

Nu har länsunionen gett klartecken för en ny psykiatribyggnad i Västervik. Den beräknade kostnaden landar på drygt 1,2 miljarder kronor.

Det är specialistpsykiatrin som får nya, toppmoderna, lokaler i Västervik.

I den första etappen byggs lokaler för heldygnsvård och öppenvård. Målsättningen är att bygget ska dras igång i slutet av år 2021 eller i början av 2022.

“Äntligen”

–  Äntligen. Behoven av nya lokaler för psykiatrin i Västervik är mycket stora, faktiskt störst i hela länet. Vi har därför varit angelägna om att få tillstånd för en byggstart snarast möjligt. Nu ger vi klartecken att sätta igång från politisk nivå. Det här är ett viktigt besked både till medarbetarna och patienterna, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

Regionstyrelsens arbetsutskott hade ett möte under onsdagen.

I samband med detta gav länsunionen (Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna) uppdraget till regiondirektören att ta processen vidare och genomföra nybyggnationen i den första etappen.

Arbetet har pågått under flera år och det har blivit försenat av olika skäl, bland annat på grund av att utrymmet för att bygga vid Västerviks sjukhus har varit begränsat och på grund av att nya krav vid byggnationer har tillkommit.

I den första etappen byggs nya lokaler för heldygnsvård och öppenvård inom vuxenpsykiatrin.

I den andra etappen är det dags för ombyggnad och renovering av Tjustskolan för barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, öppenvården och ABC.

“Mycket glad”

– Jag är mycket glad över att vi nu kan ge det här beskedet. Vi i länsunionen vill att psykiatrin ska ligga i framkant. Med den här investeringen ges de bästa förutsättningarna för det. Dessutom är behovet av nya lokaler extra välkommet i Västervik eftersom de nuvarande lokalerna är de som är mest slitna, säger Pierre Edström (L), regionråd.

– Vårdbehoven inom psykiatrin ökar, inte minst bland barn och unga. Av det skälet är de nya lokalerna mycket efterlängtade. Vi vet att vårdlokalernas miljö och utformning för psykiatrin är minst lika viktig som den medicinteknisk utrusningen är för den övriga sjukvården, säger Christer Jonsson (C), regionråd.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS