Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

KLART: Nya pengar till KulturCrew i Mönsterås

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS

”Det uppskattade treåriga regionfinansierade projektet som lär ungdomar entreprenörskap inom kulturen får nya medel för att vara kvar. Under vintern har många skolor och kulturskolor hört av sig till regionens politiker för att betona vikten av att KulturCrew förlängs – gärna permanentas”, skriver Moderaterna i länet i ett pressmeddelande.

– Genom KulturCrew lär sig skolungdom om entreprenörskap och utbildas i arrangörskap, ljudteknik, presentationsteknik och marknadsföring – kunskaper som inte bara är användbara i kultursammanhang, utan även exempelvis när det gäller att driva företag eller en politisk kampanj. Detta vill man fortsätta med, säger Pär-Gustav Johansson (M), regionråd.

– KulturCrew är en bra grund för komponentensförsörjning inom kulturen i Mönsterås, eftersom genomsnittsåldern inom många kulturföreningar är hög. Exempelvis samarbetar nu Riksteatern Mönsterås och KulturCrew i arrangörsarbete, säger Åsa Ottosson (M), gruppledare för Moderaterna i Mönsterås kommun.

– Ungdomarna får vara med och bestämma aktiviteter under terminerna och är på så sätt ett gott exempel på demokrati-träning och möjlighet till påverkan, säger Patrik Nilsson (M), ordförande för Moderaterna i Mönsterås kommun.

– Från många håll i länet har signaler skickats om att KulturCrew måste få fortsätta trots att den treåriga projektperioden närmar sig slutet. På onsdagens regionala utvecklingsnämnd nästa vecka fattas beslut om att tillföra 500 000 kronor för att KulturCrew ska kunna fortsätta. Det råder ingen politisk meningsskiljaktighet om detta, säger Carl Dahlin (M), regionråd.

Pär-Gustav Johansson (M), regionråd, Per-Martin Pettersson, Mönsterås kulturskola, Åsa Ottosson (M), gruppledare för Moderaterna i Mönsterås kommun, Carl Dahlin (M), regionråd, och Patrik Nilsson (M), ordförande för Moderaterna i Mönsterås kommun. Foto: Moderaterna
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS