Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KLART: Poängstark kanadensare har skrivit på för IK Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Centern Erik Bradford har skrivit på för IK Oskarshamn.

Det rör sig om ett ettårskontrakt, skriver IKO på sin hemsida på fredagen.

”Säsongen 23/24 var den bästa i karriären för Erik Bradford, något som verkligen syntes i poängkolumnen. På 72 spelade matcher stod Erik för smått otroliga 87 pinnar och utsågs till ECHL Most Valuable Player. 29-åringen har näsa för målet och är ett ständigt hot i det offensiva spelet. Centern har främst spelat i ECHL under sin karriär men även noterats för 58 matcher i AHL. Han ansluter till IK Oskarshamn från Kalamazoo Wings, samma lag som Michael Joyaux”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

“Ny utmaning”

– Erik är en spelare vi har tittat på länge. Vi ville ha in en spelare med höga spetskvalitéer och som vi tror passar svensk hockey på grund av hög arbetsmoral. Erik passar in i den profilen perfekt och kommer från en av hans bättre säsonger poängmässigt. Vi ser fram emot att se honom i Be-Ge Hockey Center, säger sportchefen Oscar Alsenfelt.

– Att komma till Sverige blir en ny utmaning i min karriär. Jag ser fram emot att träffa laget och jobba hårt tillsammans för att åstadkomma stora saker. Vi kommer växa tillsammans i vårt mål om att försöka ta klubben tillbaka till SHL, säger Erik Bradford.

Fyller 30 i höst

Vänsterfattade Erik Bradford, som fyller 30 år i oktober, är 183 centimeter lång och 84 kilo tung enligt eliteprospects.com.

Erik Bradford har öst in poäng i ECHL – han står på 414 poäng (134 mål) efter 464 grundseriematcher.

I AHL har det blivit nio poäng (fyra mål) på 58 matcher.

Genrebild: Peter A Rosén

+1
7
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS