Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

Aktuellt

Klimatveckan bjuder på gratis webbinarier om hur skogsbruket kan klimatanpassas

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

SVERIGE

Klimatfrågorna får allt större betydelse för skogsbruket och påverkar enskilda och stora skogsägare. Därför möter nu Skogsstyrelsen kunskapsbehovet med satsningen Klimatveckan för skogen under vecka 13. Hela veckan blir det dagliga webbinarier och frågestunder med experter, gratis för skogsägare, yrkesverksamma och andra intresserade.

Varmare och blötare vintrar, perioder av torka, större risk för stormskador, bränder och angrepp av insekter och svampar. Det är några exempel på utmaningar som skogsbruket står inför kopplat till klimatförändringarna. Men det finns en hel del åtgärder som skogsägaren kan vidta för att förebygga skador och få friska och motståndskraftiga skogar i framtiden.

– Klimatförändringarna har ju varit kända länge och det är en utveckling som vi nu är mitt uppe i. Samtidigt får vi succesivt mer kunskap om hur det påverkar skogen och skogsbruket. Det har ökat efterfrågan och behovet av att sprida våra experters kunskap och hur skogsägaren kan behöva anpassa skogsbruket, säger Anna Petersson, rådgivningsspecialist på Skogsstyrelsen.

Dagliga webbinarier

Klimatveckan för skogen kommer bjuda på dagliga webbinarier med föreläsare från Skogsstyrelsen. Webbinarierna startar klockan 12.00 eller 15.00 och pågår ungefär en timme inklusive tid för att ställa frågor till experterna. Dessutom genomförs tre digitala träffar på kvällstid som handlar om klimatanpassning ur ett regionalt perspektiv. Det krävs ingen föranmälan för att delta i någon av aktiviteterna under klimatveckan.

Föreläsningarna kommer bland annat handla om det här:

  • Klimatet förändras och hur påverkas skogen?
  • Vad är klimatanpassning och varför behövs det?
  • Skogens roll för klimatet
  • Klimatanpassat trädslagsval
  • Röjning och gallring med hänsyn till klimatförändringarna
  • Hänsyn till mark och vatten i ett förändrat klimat
  • Skogsbilvägar – nybyggnation, upprustning och underhåll idag och imorgon

Hela veckans program finns på www.skogsstyrelsen.se/klimatveckan

Foto: Camilla Zilo, Skogsstyrelsen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS