Kolla: Nu är mysfaktorn hög i Oskarshamn

Kolla: Nu är mysfaktorn hög i Oskarshamn

2020-12-03 Av av Oskarshamns-Nytt
OSKARSHAMN

”Mysfaktorn är minst sagt hög i Oskarshamn vintertid. Förra veckan sattes julbelysningen upp, infartsrondellen fick ett fantastiskt julmotiv och det pyntades både här och där. Från torsdag eftermiddag står även årets Vintertorg på Lilla torget (översta bilden) mer eller mindre färdigt. I år ligger fokus på utsmyckning, lek och spel. Ett riktigt familjetorg med en rejäl dos av julkänsla”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

Rondellen vid mellersta infarten.

”Det är många som ligger bakom Vintertorget. Bland annat har de fina stubbtomtarna i år skapats av barnen på är Gläntan och Klockarebackens förskolor, medan Påskallaviks och Tallbackens förskolor ordnat dekorationerna i julgranarna.”

Flera nyheter

”Nyheterna på årets Vintertorg är flera. Vad sägs om ett pepparkakshus, sponsrat av XL-Bygg och Nordevent, tomtelimbo, luffarschack, jättememory och massa mer? En jukebox, fylld med julmusik från olika körer, förskolor och skolor runt om i kommunen är ett annat nytt inslag som får sprida jultoner över torget nu när det inte går att ordna någon levande julkonsert. Det är sånger och musik från Klockarebackens förskola, Påskallavikskolans kör, Norra skolans kör, Estetiska programmet Oscarsgymnasiet, Oskarshamns Folkhögskolas Kör och Kulturskolans Saxofonkvartett som kommer att finnas i jukeboxen som besökarna får veva igång.”

”Vintertorget är möjligt tack vare samverkan mellan Oskarshamns näringsliv, Oskarshamns kommun, Handel Oskarshamn och Attraktiva Oskarshamn”, skriver kommunen.

FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Fin gran vid södra infarten till Oskarshamn.
Julpynt på Lilla torget.
Västra Torggatan.
Dela gärna artikeln: