Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kommun i länet satsar på container för återbruk: ”Ta det du behöver, ge det du inte behöver”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KALMAR

Återbrukscontainern Tage är Kalmar kommuns nya mobila mötesplats som ska uppmuntra till återbruk. Första stoppet är Universitetskajen där Tage kommer att finnas från och med Kalmarsundsveckan som inleds den 28 september.

Tage är vad Kalmar kommun kallar sin nya containerlösning för återbruk. Ta det du behöver, ge det du inte behöver men som håller för vidare användning. Genom Tage vill Kalmar kommun göra det lite enklare för invånarna i kommunen att leva klimatsmart och bidra till ett cirkulärt samhälle. Återbruk minskar miljöpåverkan och sparar på naturens resurser.

Socialt projekt

Tage kommer att besöka olika bostadsområden och platser i Kalmar kommun under 2023 och 2024. Ju fler som använder återbrukscontainer Tage desto bättre. För alla och på många olika sätt.

”Tage är en del i Kalmar kommuns arbete inom Ett grönare Kalmar och det långsiktiga målet för ett cirkulärt samhälle. Det är också ett socialt projekt som bygger på att återbruka material och att stötta människor att komma ut i arbete”, skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Foto: Kalmar kommun

+1
7
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS