Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Kommunalrådet berättar: Det gamla huset vid torget i Mönsterås kommer inte att säljas i år

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

MÖNSTERÅS

Vår tidning har tidigare berättat att Mönsterås kommun funderar på att sälja det gamla huset på Kyrkbacken 8, vid torget i Mönsterås.

– Men vi skjuter på det i ett år i alla fall. Då får den ideella föreningen som är hyresgäst i huset i dag gott om tid att ta ställning till hur man vill göra med sin verksamhet framöver och om man vill vara någon annanstans, säger kommunalrådet Anders Johansson (C) efter veckans sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Han berättar att kommunen sannolikt kommer att lämna ut huset till försäljning under hösten 2022.

– Sedan får vi ta ställning till buden. Byggnaden är kulturhistoriskt värdefull – men också skyddad i sin exteriör. Det gäller även vid en försäljning. Huset finns med i vårt dokument om kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsemiljöer i centrala Mönsterås. Det innebär att man inte får byggnadslov för att göra stora exteriöra förändringar, säger Anders Johansson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS