Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kommunbidrag till föreningen Hård Klang

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

VÅNEVIK

Museiföreningen Hård Klang får kommunbidrag.

Pengarna är öronmärkta för renovering av gångbron mellan fastlandet och Näset i området kring Våneviks stenbrott.

Den 1 juni tar kommunstyrelsens arbetsutskott ett beslut i bidragsfrågan.

”För att bron ska vara i gott skick krävs en insats om 150 000 kronor – som omfattar nytt räcke, skoning och ny förankring”

INGELA OTTOSSON (M), KOMMUNALRÅD I OSKARSHAMNS KOMMUN

”För att bron ska vara i gott skick krävs en insats om 150 000 kronor – som omfattar nytt räcke, skoning och ny förankring”, skriver Ingela Ottosson (M), förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun, i ett pressmeddelande.

”Området runt Våneviks stenbrott med tillhörande vandringsled – Stenhuggarleden – som sträcker sig från fastlandet över till Näset, är välbesökta utflyktsmål och nyttjas för ett omfattande friluftsliv.”

Ingela Ottosson (M). ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

”Gångbron mellan fastlandet och Näset är i dag i dåligt skick och det krävs insatser för att säkra en fullgod övergång till naturområdet. Länsstyrelsen har skötselansvar för Näset samt viss del av leden på fastlandet och har för avsikt att under året utöka skötseln av leden.”

”Renoveringen är en del av de insatser som behövs för att rusta upp och tillgängliggöra leden och som görs i samverkan med länsstyrelsen, markägare och föreningen.”

Vi vill gärna stödja föreningen Hård Klang i sitt arbete med att utveckla Näset och kulturmiljöerna kring stenhuggeriverksamheten”

INGELA OTTOSSON

– Vi vill gärna stödja föreningen Hård Klang i sitt arbete med att utveckla Näset och kulturmiljöerna kring stenhuggeriverksamheten. Det ökade intresset för vandringsleder och hemester kan vi tillvarata genom att tillsammans utveckla besöksmålen på Näset, säger Ingela Ottosson.

Bidraget till Hård Klang är en del av en överenskommelse mellan majoritetspartierna i kommunen – Socialdemokraterna och Moderaterna.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS