Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Kommunen säger nej till flytt av grillplats vid Råsviks badplats

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTDALA

Styrelsen i Kristdala Samhällsförening anser att den nya grillplatsen vid Råsviks badplats har fått en olycklig placering.

Men Oskarshamns kommun kommer inte att byta plats.

I ett e-postmeddelande till fritidskontoret skriver samhällsföreningen att den nya grillplatsen borde placeras på ett annat ställe.

”Inte bra”

”Förslaget känns inte bra av flera anledningar. Dels avskärmar det de olika delarna på badplatsen – läget är mer utsatt för vind och ligger dessutom mitt i solen. Grillning mitt på badplatsen kommer att störa besökare som ligger och sitter vid stranden. Vi tror att många kommer att dra sig för att använda grillplatsen om den placeras enligt förslaget”, skriver föreningen.

Olof Eriksson, anläggningschef vid fritidskontoret, har svarat på mejlet.

”Kommer att bli bra”

”Placeringen har tagits fram tillsammans med vår personal som arbetar med badplatserna. Markägaren har också påtalat att han vill ha grillplatsen så långt ifrån skogen som möjligt. Personalen vidhåller att placeringen kommer att bli bra. Jag har lyssnat på samhällsföreningen, markägaren och min personal och den sammanvägda slutsatsen är att den nya grillplatsens placering får kvarstå”, skriver han.

”Det kommer att hända mycket på badplatsen de närmsta veckorna och jag hoppas och tror att allt kommer att falla på plats. Bland annat byggs det omklädningsrum, ny toalett och en ny grillplats. På tisdag har vi den årliga badplatsträffen. Då träffar vi samtliga tillsynsföreningar och diskuterar framtiden för våra 16 badplatser. Vi försöker finna en standard och ett strukturerat sätt att arbeta med våra badplatser och dialogen med tillsynsföreningarna är en del i processen”, skriver Olof Eriksson.

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS