Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kommunen sänker villatomtspriset i det nya bostadsområdet på Skrovgatan i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Kommunen sänker villatomtspriset – från 700 000 kronor till 600 000 kronor per tomt – på Skrovgatan, på Östersjövägens bostadsområde, i Oskarshamn.

Bostadsområdet har två grovterrasserade tomtområden längs Havsbadsvägen och Skrovgatan – på Havsbadsvägen finns det 16 villatomter och på Skrovgatan finns fastigheterna Hummern och Musslan, vilka kommunfullmäktige i mars i år tog beslut om att stycka av till nio villatomter som skulle säljas för 700 000 kronor styck. Avstyckningen har inte genomförts än och några tomter har således inte sålts.

Efter fullmäktigebeslutet har spekulanter visat skarpt intresse för att uppföra flerfamiljshus i området.

“Värdefullt”

”Att blanda olika bostadstyper i våra bostadsområden bedöms som värdefullt, och i enlighet med kommunens översiktsplan, och därför föreslås att de två fastigheterna styckas av till nio fastigheter för flerfamiljshus. Priset för respektive fastighet föreslås vara 600 000 kronor. Detta är samma pris som Småländska hem erbjuds att köpa fastigheterna för ett par år tidigare. De hade tecknat köpeavtal med kommunen, men strax innan giltighetstiden för köpeavtalet gick ut meddelade företaget att man inte kan genomföra affären på grund av rådande omvärldsfaktorer. Kommunstyrelsen föreslås få i uppdrag att teckna köpeavtal med intressent för fastigheterna, under förutsättning att kommunfullmäktige beslutat om nytt tomtpris och avstyckning”, står det i kommunens beslutsunderlag.

Förslaget fick grönt ljus när det behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen.

Går det igenom i fullmäktige kommer fastigheterna Hummern och Musslan att säljas för sammanlagt 5 472 000 kronor – och då får kommunstyrelsen i uppdrag att teckna köpeavtal för fastigheterna.

“Vi har ett lokalt företag som är intresserade av att bygga passivhus/parhus”

Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun

– Vi har ett lokalt företag som är intresserade av att bygga passivhus/parhus. Och företaget i fråga tittade på vilket priserbjudande som Småländska hem fick – och de vill ha samma förutsättningar som dem. Vi resonerar som så att det inte är på tomtpriset vi som kommun blir starkare, utan det är på att vi får fler bostäder och invånare. Därför får det här företaget samma pris som Småländska hem. Hela exploateringen i området beräknas gå med plus – det är ingen förlustaffär på något vis, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) på en pressträff på onsdagen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
0
+1
6
+1
1
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS