Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Konstprojekt ska sätta färg på Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

Ett tjugotal elskåp runt om i Oskarshamns kommun ska förvandlas till praktfulla konstverk i ett offentligt konstprojekt. Oskarshamns kommun söker både etablerade konstnärer och personer som gillar att måla på fritiden för att sätta färg på kommunen med sin konst.

Oskarshamns kommun söker såväl etablerade konstnärer som personer som gillar att måla på fritiden till ett offentligt konstprojekt i sommar. I juni ska nämligen ett tjugotal utvalda elskåp runt om i kommunen ska förvandlas från grå plåtlådor till praktfulla konstverk.

”Vi hoppas att det finns ett stort engagemang och att många är sugna på möjligheten att berika stadskärnan med sin konst”, skriver projektgruppens representanter Li Södergren eller Erik Hjertqvist.

Konst i det offentliga rummet

Aktiviteten är en fortsättning på satsningen från förra sommaren när ett antal elskåp målades i Oskarshamns centrum. Satsningen är ett led i att fortsätta sprida lust och konst i allas vårt offentliga rum. Elskåpen som är aktuella för målning denna sommar kommer att finnas i Oskarshamns centrum, Påskallavik, Figeholm, Kristdala, Misterhult, Bockara samt Fårbo.

Du som är intresserad av att vara med i elskåpsprojektet 2022 ska skicka en intresseanmälan till Li Södergren senast den 11 april. Du kan läsa mer om elskåpsprojektet på Oskarshamns kommuns webbplats.

Foto: Oskarshamns kommun

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS