Konstprojekt ska sätta färg på Oskarshamns kommun

Konstprojekt ska sätta färg på Oskarshamns kommun

2022-04-05 Av av Annicka Gunnarsson

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

Ett tjugotal elskåp runt om i Oskarshamns kommun ska förvandlas till praktfulla konstverk i ett offentligt konstprojekt. Oskarshamns kommun söker både etablerade konstnärer och personer som gillar att måla på fritiden för att sätta färg på kommunen med sin konst.

Oskarshamns kommun söker såväl etablerade konstnärer som personer som gillar att måla på fritiden till ett offentligt konstprojekt i sommar. I juni ska nämligen ett tjugotal utvalda elskåp runt om i kommunen ska förvandlas från grå plåtlådor till praktfulla konstverk.

”Vi hoppas att det finns ett stort engagemang och att många är sugna på möjligheten att berika stadskärnan med sin konst”, skriver projektgruppens representanter Li Södergren eller Erik Hjertqvist.

Konst i det offentliga rummet

Aktiviteten är en fortsättning på satsningen från förra sommaren när ett antal elskåp målades i Oskarshamns centrum. Satsningen är ett led i att fortsätta sprida lust och konst i allas vårt offentliga rum. Elskåpen som är aktuella för målning denna sommar kommer att finnas i Oskarshamns centrum, Påskallavik, Figeholm, Kristdala, Misterhult, Bockara samt Fårbo.

Du som är intresserad av att vara med i elskåpsprojektet 2022 ska skicka en intresseanmälan till Li Södergren senast den 11 april. Du kan läsa mer om elskåpsprojektet på Oskarshamns kommuns webbplats.

Foto: Oskarshamns kommun

Dela gärna artikeln med dina vänner: