Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Krisberedskap och civilt försvar ska utvecklas i transportsektorn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Trafikverket har fått i uppdrag av regeringen att föreslå åtgärder för att stärka krisberedskapen. ”Transportsektorn behöver utvecklas och stärka sin förmåga för att kunna upprätthålla samhällsviktiga funktioner, både vid olika typer av fredstida kriser och vid höjd beredskap eller krig”, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att föreslå åtgärder för att stärka krisberedskap och civilt försvar samt höja förmågan vid höjd beredskap.

– Transportsektorn behöver utvecklas och stärka sin förmåga för att kunna upprätthålla samhällsviktiga funktioner, både vid olika typer av fredstida kriser och vid höjd beredskap eller krig. Det är en angelägen fråga och därför har regeringen beslutat om ett särskilt uppdrag till Trafikverket, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Analysera uthålligheten

Trafikverket ska föreslå åtgärder för att stärka krisberedskap och civilt försvar samt höja förmågan vid höjd beredskap och ytterst krig för myndigheterna inom beredskapssektorn Transporter, där Trafikverket är samordnande sektorsmyndighet. I detta ingår till exempel att Trafikverket ska analysera uthålligheten inom reparations- och röjningsberedskap. 

Trafikverket ska vid genomförandet av uppdraget samverka med Sjöfartsverket, Luftfartsverket, Transportstyrelsen, Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och andra berörda myndigheter.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS