Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kristdemokraterna i Kalmar län vill se en fortsatt restriktiv narkotikapolitik

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”På Kristdemokraternas partidistriktsårsmöte behandlades ett antal motioner/förslag inlämnade av medlemmar i partiet. Ett av förslagen som antogs av årsmötet var att hålla fast vid den restriktiva och på solidaritet byggda narkotikapolitiken som varit kännetecknande för Kristdemokraterna”, skriver KD i ett pressmeddelande på måndagen.

– Motionen är inlämnad av Anders Andersson i Järnforsen och Johanna Sandin i Mörlunda. Länets distriktsstyrelse ställde sig helhjärtat bakom deras argument och förslag. De beskriver i sin motion ett antal väldokumenterade exempel på risker med legalisering av cannabisbruk. Motionen ligger väl i linje med Kristdemokraternas befintliga politik. Den dagsaktuella debatten har inte presenterat något övertygande bevis om motsatsen. Vi ser inget skäl att förändra partiets hållning i frågan, säger Jimmy Loord, ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar län.

Efter att distriktsårsmötet ställt sig bakom motionen kommer den nu skickas vidare för behandling på Kristdemokraternas riksting, som äger rum mellan den 10 och 12 november i Helsingborg. Där kommer ombud från hela landet få ta ställning till de förslag som inkommit från medlemmar och distrikt.

– Möjligheten för enskilda medlemmar att påverka partiets politik är en viktig del i våra interna demokratiska processer. Kristdemokraterna är i grunden en folkrörelse och helt beroende av engagemanget från våra medlemmar. Narkotikapolitiken engagerar, det är många som drabbats både direkt och indirekt av missbruk och drogberoende. Vi hoppas därför givetvis att även rikstinget bifaller motionen, säger Jimmy Loord.

Foto: Kristdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS