Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Kristdemokraterna vill att Seniorkortet i länet ska gälla på fler tider än idag

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÄNET

Öppna upp Seniorkortet för resor på alla tider under lördagar och söndagar.

Det är Kristdemokraternas förslag.

Idag har kollektivtrafiknämnden inom Region Kalmar län haft ett sammanträde.

Ett av ärendena handlade om en motion som Sverigedemokraterna har skrivit gällande beräkningar av kostnaden för att utvidga Seniorkortets giltighet.

“Vid behandlingen av detta ärende som tar upp giltighetstider för Seniorkortet valde vi kristdemokrater att lämna en protokollsanteckning med markeringen att vi anser att så snart nya biljettsystemet är på plats bör man öppna upp för att Seniorkortet kan gälla alla tider under lördagar, söndagar och helgdagar. Dagens begränsningar gällande tider då Seniorkortet gäller har varit föremål för mycket diskussion. I samband med beslut om nytt biljettsystem uttalades att den nya tekniken ger möjlighet att öppna upp för att Seniorkortet kan gälla alla tider under lördagar, söndagar och helgdagar. Varken skolresor eller arbetsresor genomförs i den utsträckning som gäller för måndag-fredag. Därför är det enligt vår mening fullt rimligt att så snart nya biljettsystemet är på plats genomföra en förändring som öppnar upp för att Seniorkortet kan gälla fler tider än idag”, säger Anders Andersson (KD), oppositionsråd och vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

PIERRE STJERNFELDT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS