Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Kritik mot arbetsmiljön i skolköket i Kristdala: ”Under all kritik”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTDALA

En person har hört av sig till Oskarshamns-Nytt och sagt att det finns svartmögel i skolköket i Kristdala och att man målar över istället för att sanera.

Personen ifråga, som använder sig av sin rätt att vara anonym, påpekade att ”det är känt sedan en ganska lång tid att det finns brister i arbetsmiljön i skolköket på Kristdalaskolan”.

”Nu äger en renovering rum, som skulle vara klar under lovet, men den är ännu inte klar. En annan grej är att det nu under rådande omständigheter inte finns vatten i köket och att man bereder mat i matsalen utan möjlighet att skölja sina händer. Som skolkökspersonal är de ganska tungt belastade med fysiskt tunga saker och när de nu väntas mäkta med det annars tunga jobbet under dessa omständigheter är det faktiskt under all kritik”, sa uppgiftslämnaren.

”Orimligt”

Richard Bergquist är teknisk chef i Oskarshamns kommun. Han svarar så här:

”Arbetet startade på höstlovet och beräknas ta 3–4 veckor. Den tidsplanen är kommunicerad med berörda och beräknas fortfarande hålla. Att renovera ett helt kök på en vecka är orimligt.”

”I köket tas hela det gamla ytskiktet bort och ersätts med nya våtrumsskivor, där målas definitivt inte över något mögel. Golvet i köket blir också helt nytt. I anslutande utrymmen, som godsmottagning, tvättas väggarna rena från smuts och eventuell ytlig påväxt om det förekommit, för att sedan målas igen.”

”Köket fungerar som ett mottagningskök, så maten kommer färdiglagad från Nyhem. Det finns tvättmöjligheter i anslutning till matsalen, som personalen kan nyttja”, skriver Richard Bergquist i ett svar via e-post.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS