Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Krönika: ”Avslöja deras vidriga agenda”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

Sverigedemokraternas chefsideolog sadlar om. Mattias ”seger eller död” Karlsson startar tankesmedja.

 ”Våra motståndare har på riktigt tvingat in oss i en existentiell kamp om vår kulturs och vår nations överlevnad. Det finns bara två val, seger eller död”, skrev Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson efter valet 2018 i ett redan ökänt Facebook-inlägg.

Alla som har en någorlunda historisk kunskap får säkert en deja vu-känsla som omedelbart kan kopplas till en känd person som var i farten under 1920-, 30- och 40-talen. Och han författade böcker på 20-talet.

Mattias Karlsson har slutat som gruppledare för SD i riksdagen och har istället startat en så kallad tankesmedja. Oikos.

Mattias säger att det ska vara en partipolitiskt oberoende tankesmedja. Det som är klart är att det blir med konservativ inriktning.

Många har frågat sig varför Mattias hoppar av som gruppledare för SD och istället satsar på en tankesmedja.

”Taktiskt”

Det är inte speciellt svårt att fundera ut ett hållbart svar på den frågan.

En chef för en tankesmedja får betydligt mer tillfällen att synas i teve. Sofforna i morgonprogrammen och program som Agenda.

Taktiskt av Sverigedemokraterna – och Mattias Karlsson.

Nu får chefsideologen betydligt mer uppmärksamhet och mer teve-tid att föra ut sitt budskap.

Att han påstår att tankesmedjan kommer att vara politiskt oberoende men att hans tankesmedja gärna tar emot ekonomiskt bidrag från SD, eller andra konservativa aktörer, är ett naivt demagogiskt försök att göra Oikos rumsrent.

Det finns ingen som på allvar tror att Mattias Karlsson kommer att sitta i teve-sofforna eller diskussionsprogram utan att föra fram SD:s idéer och ideologi.

Detta kommer självklart att hjälpa SD att förföra Sveriges väljare än mer i sin strävan att kämpa för den ”existentiella kampen för vår kulturs och vår nations överlevnad – på seger eller död”.

Vilka som ska ingå i tankesmedjan är inte riktigt klart. Dan Korn är rabbin, folklivsforskare och författare och har deklarerat att han gärna vill vara med. En rabbin (!) i en tankesmedja som kan producera ännu mer av tvivelaktigt tankegods.

I övrigt finns det förmodligen intressenter från andra konservativa tankesmedjor och borgerliga ledarskribenter, från tidningar som Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet, typ.

Att Oikos kommer in på tankesmedjebanan – om det nu blir en oberoende tankesmedja eller en ren PR-kanal för SD – innebär att det finns all anledning för tankesmedjor som Katalys, Tiden, massmedier, tidningar, internet och teve att vara uppmärksamma när Mattias Karlsson börjar distribuera och kommunicera ut sina socialkonservativa idéer.

Man kan omformulera Mattias Karlssons FB-budskap på valnatten 2018 och istället skriva:

– Sverigedemokraterna har på riktigt tvingat in oss i en existentiell kamp om vår kulturs och vår nations överlevnad. Det finns bara två val, förbjud partier som SD eller avslöja deras vidriga agenda.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS