Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Krönika: Varför går jag omedvetet in på damtoaletter?

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

FREDAGSKRÖNIKAN

Undertecknad gick in på damtoaletten på Forum mitt under fullmäktigesammankomsten i måndags kväll. Jag vill hävda att det var helt omedvetet.

Men faktum är jag, utan att tänka på det, har gått in på damernas minst två gånger tidigare i mitt liv. Rör det sig om Freudianska misstag, månne? Skicka gärna in era eventuella teorier till mig, via e-post.

Låt oss börja med det som hände på måndagskvällen. Jag satt och bevakade fullmäktigemötet för Oskarshamns-Nytts räkning. Under en paus passade jag på att gå på toaletten. När jag kom ut därifrån möttes jag av gapskrattande politiker.

– Du gick in på damernas – med bestämda steg, dessutom, berättade Lena Blomander (S).

– Va!?

– Jo, kolla.

Jag sneglade mot toaletten.

Den har en stor damtoalettssymbol på dörren (en kvinna i klänning).

Det gick egentligen inte att missa.

Men jag lyckades uppenbarligen med det.

Eller så ville mitt undermedvetna gå in dit av någon outgrundlig anledning.

Mitt medvetna jag var i alla fall inte påkopplat.

Jag kunde dock skylla på att herrtoaletten faktiskt låg just där tidigare.

Politikerna nickade instämmande. Så var det.

Men jag borde kanske ändå ha upptäckt att jag var på väg in genom fel dörr, med tanke på att damtoalettssymbolen är gigantisk…

Jag kunde dessutom glädja Lena Blomander och de andra politikerna, som flockades runt mig, med att det faktiskt inte var mitt första (omedvetna) besök på en damtoalett.

”Förlåt – jag skriver för Nyheterna”

För cirka tio år sedan, då jag jobbade som reporter på Nyheterna/Östra Småland, skulle jag och fotografen Candice Lee Olin göra ett reportage om några simmare i Arena Oskarshamn. Jag gick några meter före henne, återigen med de där bestämda kliven. Jag öppnade dörren till omklädningsrummet, på vägen in mot simhallen.

Plötsligt hörde jag kvinnoskrik, både till höger och vänster om mig. Jag tittade åt ena hållet och fick syn på en tjej som höll en badhandduk över de hemligaste delarna.

”Aj, aj, aj”, hann jag tänka.

Sedan sa jag:

– Förlåt – jag skriver för Nyheterna.

– Som om det skulle ha varit en förmildrande omständighet, som en skrattande Lena Blomander sa när jag drog historien i måndags kväll.

Jag vill minnas att jag vände och gick ut i alla fall. Candice Lee Olin skrattade så mycket att hon var tvungen att sätta sig ned. Det dröjde en stund innan vi kände oss redo att göra det där reportaget.

Uppskattat besök

Jag hamnade även på damernas när jag var hårt ung. Det var när Europe framträdde i Hagadal i Hultsfred i början av 90-talet. Jag hade fått i mig gladvatten och minnesbilderna är därför ytterst fragmentariska. Men mina polare berättade att jag hade gått in på damtoaletten med väldigt bestämda steg.

Det var tydligen ett uppskattat besök.

Tjejerna där inne blev så förtjusta att de vägrade släppa ut mig.

Efter en stund hade jag kommit ut med ett stort leende på läpparna.

Synd bara att jag inte minns det där…

Trevlig helg!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS