Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KTH-studenter besökte Äspölaboratoriet för unik inblick i den svenska kärnkraftsindustrin

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Elina Charatsidou, doktorand och lärare i kärnenergiteknik vid KTH har under vecka 48 besökt Oskarshamn med en grupp bestående av 33 internationella studenter från KTH.

Under vistelsen fick studenterna besöka det underjordiska Äspölaboratoriet och bland annat lära sig om Svensk Kärnbränslehanterings, SKB:s, arbete, samt den svenska planen för långsiktig hantering och lagring av radioaktivt använt kärnbränsle. Dessutom besökte studenterna Nova Utbildning, FoU och Affärsutveckling som anordnade seminarium om de sociala aspekterna kring hanteringen av kärnavfall, och OKG föreläste om tekniska aspekter kopplade till kärnkraftverket.

– Vi är mycket tacksamma till Oskarshamns kommun, Nova och Äspölaboratoriet för att de välkomnade oss och försåg studenterna med den unika möjligheten att få en inblick i hur den svenska kärnkraftsindustrin på ett ansvarsfullt sätt hanterar det använda kärnbränslet, säger Elina Charatsidou, KTH.

Framtida karriär i Oskarshamn

Nova har tillsammans med SKB och OKG, tagit emot internationella studentgrupper från KTH sedan 2013. Förutom att ge studenterna massor av värdefull kunskap om kärnavfallshantering, så får studenterna möjlighet att lära känna Oskarshamn och de möjligheter till en framtida karriär som finns här. OKG, SKB och en framtida inkapslingsanläggning kommer att behöva medarbetare med hög kärnteknisk kompetens i många år framöver.

Kursen är ett av flera resultat av det samarbetsavtal som finns mellan Oskarshamns kommun och KTH sedan 2010.

Källa: Oskarshamns kommun

Foto: Oskarshamns kommun

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS