Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KTH-studenter presenterar framtidens lösningar för Oskarshamns näringsliv

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

”Tidigare i veckan hade vi en grupp studenter från Kungliga tekniska högskolan (KTH) i Stockholm här i Oskarshamn för att presentera sina examensarbeten som de gjort mot näringslivet i norra delen av länet”, skriver Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling i ett pressmeddelande.

”Oskarshamns kommun har genom Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling kontakter både med näringsliv och olika högskolor och universitet, vilket bidrar till att det skapas relevanta och intressanta studentprojekt och för arbetsgivarna är det en viktig del i det strategiska arbetet för kompetensförsörjning”, skriver Nova.

”De flesta arbetena har gjorts inom energiteknikområdet – exempelvis om hur hamnar kan bli mindre beroende av fossila bränslen, energimarknaden, kärnkraft i kombination med andra kraftslag, optimal användning av batterier för energilagring, men också om korrosionsbeständiga material för massa- och pappersindustrin. Bland företagen som tagit emot dessa studenter kan nämnas Uniper, Saft AB, Södra Cell Mönsterås, Oskarshamns energi och Smålandshamnar AB.”

”På plats fanns representanter från företagen samt Emma Björk, docent på institutionen för Kemi, fysik och biologi vid Linköpings universitet och Jeevan Jayasuriya PhD på instiutionen för energiteknik på KTH”, skriver Nova.

– Det är roligt att ta del av studenternas kreativa idéer och det ger också input till vår forskning, säger Emma Björk, som själv forskar i materialteknik.

Foto: Nova

+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS