Kulturhuset laddar för bluescafé hela våren

Kulturhuset laddar för bluescafé hela våren

2022-03-21 Av av Annicka Gunnarsson

Annons: Nationaldagen 6 juni

MUSIK

Med start söndag 27 mars blir det bluescafé på Kulturhuset i Oskarshamn. Fem band spelar under lika många söndagar och inträdet är gratis för alla.

Nu på söndag den 27 mars är det dags för vårens första bluescafé på Kulturhuset i Oskarshamn. Blues Sisters från Malmö är först ut. Bandet, som består av Jenny Jonasson och Åsa Widerberg tillsammans med gitarristen Mats Helmer-Andersson, hyllar blueslegenderna Etta James, B-B King, Big Mama Thornton, med flera.

”Vi bjuder på fräcka tolkningar med en spännvidd från tung blues till soul”, skriver bandet i ett meddelande via Kulturhusets besöksvärd Stefan Kroner.

Blues på Kulturhuset

Under sammanlagt fem eftermiddagar blir det blues på Kulturhuset. Efter Blues Sisters spelar Bluesettes den 3 april, Sir Jay Åsling den 10 april, The Patternridge Blues Boys den 17 april och sist ut den 24 april är det Bluesbröder: Claes Yngström & Patrik Steen som äntrar scenen.

Husbandet består av konferencieren Peter O Ekberg på gitarr, Magnus Hasselgren på gitarr, Victor Johansson på bas och Tommy Medner på trummor.

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln med dina vänner: