Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Laila Naraghi har fått ett nytt toppuppdrag

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Socialdemokraten Laila Naraghi, från Oskarshamn, har av utrikesministern Ann Linde (S) blivit utsedd till svensk expert i den nordiska referensgruppen som ska bistå i arbetet med att ta fram en uppföljning till Stoltenbergrapporten.

Hon får sällskap av ytterligare en expert från Sverige – och det är Annika Markovic, Sveriges ambassadör i Nederländerna.

– Det känns både stort och hedrande att tilldelas detta uppdrag. Den nordiska gemenskapen ligger mig varmt om hjärtat. Jag minns när Stoltenbergrapporten kom 2009 och jag välkomnar att de nordiska utrikesministrarna beslutat om en uppföljning. Det är så klart väldigt intressant att få vara med i referensgruppen, säger Laila Naraghi i ett pressmeddelande.

Säkerhetspolitiskt samarbete

Det är de nordiska utrikesministrarna som har tagit ett beslut om att ta fram en ny rapport om det säkerhetspolitiska samarbetet mellan de nordiska länderna, som en uppföljning till den så kallade Stoltenbergrapporten som kom 2009.

Islänningen Björn Bjarnason blev utsedd till rapportör – och till sin hjälp har han en referensgrupp som består av två experter från varje land.

Laila Naraghi sitter i riksdagen – och där är hon ledamot i konstitutionsutskottet. Hon är även med i riksdagens delegation till Natos parlamentariska församling.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Laila Naraghi (S). FOTO: SVERIGES RIKSDAG
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS