Laila Naraghi har fått ett nytt toppuppdrag

Laila Naraghi har fått ett nytt toppuppdrag

2020-03-30 0 av Peter A Rosén


OSKARSHAMN

Socialdemokraten Laila Naraghi, från Oskarshamn, har av utrikesministern Ann Linde (S) blivit utsedd till svensk expert i den nordiska referensgruppen som ska bistå i arbetet med att ta fram en uppföljning till Stoltenbergrapporten.

Hon får sällskap av ytterligare en expert från Sverige – och det är Annika Markovic, Sveriges ambassadör i Nederländerna.

– Det känns både stort och hedrande att tilldelas detta uppdrag. Den nordiska gemenskapen ligger mig varmt om hjärtat. Jag minns när Stoltenbergrapporten kom 2009 och jag välkomnar att de nordiska utrikesministrarna beslutat om en uppföljning. Det är så klart väldigt intressant att få vara med i referensgruppen, säger Laila Naraghi i ett pressmeddelande.

Säkerhetspolitiskt samarbete

Det är de nordiska utrikesministrarna som har tagit ett beslut om att ta fram en ny rapport om det säkerhetspolitiska samarbetet mellan de nordiska länderna, som en uppföljning till den så kallade Stoltenbergrapporten som kom 2009.

Islänningen Björn Bjarnason blev utsedd till rapportör – och till sin hjälp har han en referensgrupp som består av två experter från varje land.

Laila Naraghi sitter i riksdagen – och där är hon ledamot i konstitutionsutskottet. Hon är även med i riksdagens delegation till Natos parlamentariska församling.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Laila Naraghi (S). FOTO: SVERIGES RIKSDAG