Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Laila Naraghi (S) gjorde praktik på Systembolaget: “Jätteintressant”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

VIMMERBY/OSKARSHAMN

”Systembolaget är unikt på många sätt. Få aktiebolag har som inriktning att sälja med ansvar och utan vinstintresse. Svensk alkoholpolitik ger resultat”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Vi har en lägre konsumtion än genomsnittet i Europa. Systembolagets kombination av socialt ansvar och god service betyder mycket för Sverige, säger riksdagsledamoten Laila Naraghi (S), som på tisdagen gjorde praktik på Systembolaget i Vimmerby.

Niklas Engberg, ansvarig för samhällsrelationer vid Systembolaget, visar Laila Naraghi hur det går till att kontrollera kundens leg.

”Glöm merförsäljning och ta tre betala för två. På Systembolaget ska man sälja så lite som möjligt och de har till och med knep för att vi ska handla mindre. Varorna frontas inte alls på samma sätt som i en vanlig butik och det finns heller ingen reklam”, skriver Socialdemokraterna.

“Enkelt för kunden”

– Vanligtvis bygger man en butik så att man måste gå igenom hela butiken och se utbudet, berättar Urban Kennmark som är butikschef i Vimmerby. Här har vi gjort det enkelt för kunden att hitta rakt på det han eller hon vill ha, fortsätter han.

”Det finns gott om alkoholfritt att plocka ned i korgen invid kassorna. En plats där man annars försöker fresta en kund så mycket som möjligt. Men inte på Systembolaget. Precis innan kassan finns det till och med en ångerlåda utifall man har tagit något man känner att man inte behöver”, skriver Socialdemokraterna.

“Jag har länge velat se och lära mig mera om Systembolagets arbete och är väldigt glad över att få komma hit”

LAILA NARAGHI (S), RIKSDAGSLEDAMOT FRÅN OSKARSHAMN

– Detta är jätteintressant. Jag har länge velat se och lära mig mera om Systembolagets arbete och är väldigt glad över att få komma hit, säger Laila Naraghi. Det är ett unikt och viktigt uppdrag, fortsätter hon.

Systembolaget och dess omfattande service finns i alla landets kommuner.

“Otroligt fin service”

– Så hade det troligen inte sett ut om inte staten haft monopol och ägnat detta särskilt intresse, säger Laila Naraghi.

”Inför storhelger så är Systembolagets sociala ansvar lite extra viktigt. Många barn och unga far illa av hög alkoholkonsumtion i hemmet”, skriver Socialdemokraterna.

Laila Naraghi i Systembolagets arbetskläder.

– Alkoholens kostnader för människor och samhälle är mycket höga. Svensk alkoholpolitik är viktig och ger resultat. Det är viktigt att vi fortsätter stå upp för att minska alkoholens skadeverkningar. Dessutom är det ju en otroligt fin service som ni kan ge på Systembolaget till kunderna, säger Laila Naraghi.

Under sin praktikdag så fick Laila Naraghi ta på sig uniformen och stå i kassan efter en kort stunds utbildning i konsten att kolla leg, ta betalt och serva kunderna på alla sätt.

Foto: Socialdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS