Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Laila Naraghi (S) tycker inte att det är rimligt att Kalmar län får “oärligt lite pengar” i investeringar

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

“Infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) har till Region Kalmar län meddelat att han vet att vi får oärligt lite pengar”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Riksdagsledamoten Laila Naraghi (S), från Oskarshamn, frågar nu ministern hur han vill komma till rätta med detta.

– Jag välkomnar infrastrukturministerns besked. Frågan är hur han vill komma till rätta med detta? Det är naturligtvis inte rimligt att Kalmar län får ”oärligt lite pengar i investeringar”, säger Laila Naraghi.

– Därför har jag kontaktat ministern om hur han vill komma till rätta med att Kalmar län får oärligt lite pengar till infrastrukturinvesteringar och hur regeringen vill säkerställa en säker och ändamålsenlig infrastruktur, inklusive tågbanor, i vår del av landet, fortsätter Laila Naraghi.

“Inte trädsäkrad”

”Nyligen krockade ett tåg på väg från Linköping till Kalmar med ett träd som hade fallit parallellt med spåret. En person skadades och samtliga avgångar på sträckan ställdes in. Det har varit en serie av incidenter i området och enligt Peter Wretlund (S), ordförande i Region Kalmar läns kollektivtrafiknämnd och regionråd, beror det på att banan inte är trädsäkrad. Region Kalmar län har länge drivit frågan om säkring kring banan gentemot nationella myndigheter”, skriver Socialdemokraterna.

– Det är en helt avgörande fråga för våra nya tåg att banorna är driftsäkra. Regeringen måste ta sitt ansvar att säkra trafiken till vårt län, säger Peter Wretlund.

“Här råder samsyn”

”Efter olyckan på Stångådalsbanan uttalade sig regionråd Carl-Wiktor Svensson (KD) och han uttryckte sin besvikelse på bristen på handlingskraft hos myndigheterna. Regionråd Svensson hade just träffat infrastrukturminister Andreas Carlson. Han meddelade länsborna att infrastrukturministern ”vet om att vi har fått oärligt lite pengar i investeringar” (Barometern-OT 16/10–23)”, skriver Socialdemokraterna.

– Här råder samsyn. Kalmar län får oärligt lite pengar. KD sitter i regeringen och har dessutom ministerposten med full möjlighet att agera ifråga om bland annat trädsäkring. Nu gäller det att KD går från ord till handling. Ord och Facebookuppdateringar säkrar inga banor, säger Laila Naraghi.

Laila Naraghi har kontaktat ministern via en skriftlig fråga. Hela frågan finns att läsa här.

Foto: Socialdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS