Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Läkare i Norge om den blågula coronastrategin: “Sverige har förlorat”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

NORDEN

Norge har kontroll på spridningen av coronaviruset.

I Sverige ökar antalet bekräftade fall.

“Jag tycker synd om Sverige. Landet har haft en enorm tro på ledaren för smittskyddet (Anders Tegnell) och har litat på honom”, säger Björg Marit Andersen, tidigare smittskyddsläkare, till Dagbladet, enligt Expressen.

“Sverige har spelat och förlorat när det gäller coronastrategin. Detta kunde vi inte veta med säkerhet i mars, men nu borde det vara uppenbart för alla”, säger läkaren Gunnar Hasle till Dagbladet.

Till Dagbladet säger Björg Marit Andersen att “det enda vi vet fungerar” för att stoppa en smittspridning är en nedstängning av landet. Hon tycker därför, precis som Gunnar Hasle, att Sverige borde ompröva sin strategi.

“Jag tror att Sverige skulle se en bra effekt av en nedstängning nu. Dessutom är det sommar med höga temperaturer, något som vi också sett bromsa viruset”, säger hon till Dagbladet.

Men hon tillägger att hon inte vill se en total nedstängning.

“Svenskarna borde få lov att resa, gå på restaurang och gå till affären. Men de borde hålla sig till det och samtidigt använda munskydd”, säger hon till Dagbladet.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS