Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Landsbygdsministern: ”Att främja tillgången till vildsvinskött är viktigt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Regeringen vill stärka kommunikationen för att öka intresset och tillgången till vildsvinskött. Livsmedelsverket, Jordbruksverket, Statens veterinärmedicinska anstalt och Länsstyrelsen i Kronobergs län får ett gemensamt uppdrag.

I april 2020 beslutade regeringen om det så kallade vildsvinspaketet inom ramen för den nationella livsmedelsstrategins andra handlingsplan. Syftet är att öka volymerna av vildsvinskött på marknaden genom att underlätta köttets väg till konsument och skapa incitament för jägare att skjuta fler vildsvin.

Värna intresset för vildsvinskött

De fyra myndigheterna har olika uppdrag inom vildsvinspaketet och det nya uppdraget är en fortsättning på detta arbete.

– Att främja tillgången till vildsvinskött är viktigt. Gott att äta och betydelsefullt för Sveriges försörjningsförmåga. Vi ska ta tillvara på den mat som vi har och förvalta den väl. Nu får fyra myndigheter i uppdrag att samordna samt öka kommunikationsinsatserna så att vi på längre sikt värnar intresset för vildsvinsköttet i Sverige, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

Under 2022 får 2 miljoner kronor användas för uppdraget och för 2023–2025 beräknas 2 miljoner kronor årligen. Uppdraget ska redovisas den 28 februari 2026.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS