Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Landsbygdsministern om nytt ekonomiskt stöd: ”Många lantbrukare har drabbats hårt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Regeringen föreslår ett stöd om 193 miljoner kronor till jordbrukare som har drabbats av sommarens torka och nederbörd. Regeringen fortsätter också att stödja produktionen av gödselbaserad biogas och föreslår en extra satsning. ”Många lantbrukare har drabbats hårt av årets väder”, säger landsbygdsminister Peter Kullgren i ett pressmeddelande på fredagen.

Jordbruksföretag som har drabbats av sommarens torka och nederbörd föreslås i höständringsbudgeten få ekonomiskt stöd till totalt 193 miljoner kronor. Det innebär att Sverige medfinansierar stödet från EU:s jordbruksreserv maximalt. Regeringen fortsätter också att stödja produktionen av gödselbaserad biogas och föreslår därför, i budgetpropositionen för 2024, en extra satsning på anslaget för biogasstöd som höjs med 200 miljoner kronor per år för 2024–2026.

– Många lantbrukare har drabbats hårt av årets väder. Regeringen ger idag beskedet att vi vill växla upp det ekonomiska stödet från EU:s jordbruksreserv maximalt. Det kommer ge viss hjälp kortsiktigt, men för att öka jordbrukets långsiktiga motståndskraft krävs stärkt konkurrenskraft och ökad lönsamhet. Det är den målsättning som regeringen arbetar efter, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.

Källa: Landsbygds- och infrastrukturdepartementet

Foto: Armin Dröge

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS