Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Landshövdingen Peter Sandwall får nytt uppdrag hos försvarsministern

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Under torsdagen informerade Peter Sandwall länsstyrelsens medarbetare att han slutar som landshövding i Kalmar län för att bli statssekreterare hos den nya försvarsministern Pål Jonsson.

– Min plan har hela tiden varit att jobba långsiktigt med att utveckla länet och länsstyrelsen. Men så tränger sig omvärlden på; med krig, EU-ordförandeskap med mera. Och om regeringen bedömer att jag behövs på annan plats, då är det det som gäller, säger Peter Sandwall.

Tungt att lämna

Peter tillträder sin nya tjänst på försvarsdepartementet redan på måndag den 7 november.

– Det känns verkligen tungt att lämna länet. Det har varit många fina möten, med både små och stora frågor att lösa, runtomkring i vårt unika län. På samma sätt känns det också tungt att lämna kollegorna på länsstyrelsen. Här finns en kompetens med bredd och djup som är lika unik.

Omedelbar verkan

Samtidigt utsåg regeringen Johan Blom som vikarierande landshövding. Johan Blom, som tidigare varit länsråd och vikarierande landshövding i Värmland tillträder med omedelbar verkan.

– Jag har stor respekt för detta uppdrag. Jag vet att Länsstyrelsen Kalmar län tidigare haft en instabil ledning under flera perioder och mitt uppdrag blir nu att i avvaktan på en permanent lösning fortsätta utveckla det fina arbete som Peter Sandwall har drivit. Jag vill bibehålla så god stabilitet som möjligt trots läget, säger Johan Blom.

Foto: Länsstyrelsen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS