Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Länet: Vansinnesfärd med sjuktransport från KLT

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Sjuktransporten med KLT blev en skräckresa för fyra patienter. När en passagerare övermannade chauffören kastade sig denne ut ur taxin, hoppade över viltstängslet och sprang ut i skogen.

Dagens Vimmerby rapporterar om vansinnesfärden som ägde rum på onsdagskvällen. En sjuktransport på väg från Linköping till Kalmar körde i hög fart längs riksväg 23/34. På 80-sträckan körde taxin stundtals i 135 kilometer i timmen, på fel sida vägen och gjorde vansinnesomkörningar.

Strax utanför Vimmerby lyckades passageraren David Schmidinger från socialförvaltningen i Kalmar kommun, övermanna chauffören. Chauffören, en man i 35-årsåldern hemmahörandes i norra länet, kastade sig då ur taxibilen, hoppade över viltstängslet och drog till skogs.

– ”Han körde om timmerbilar på vansinniga ställen – när det kom mötande trafik och i kurvor. Han var nära att döda oss allihop. Vi trodde på allvar att vi inte skulle överleva” säger David Schmidinger till Dagens Vimmerby.

TEXT

ANNICKA GUNNARSSON

annicka@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS