Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Längtan efter uteplats och pool har ökat under pandemiåret enligt statistik från Hemnet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Bostadssajten Hemnet konstaterar att svenskarnas intresse för större bostäder, trädgård och pooler har ökat sedan pandemin slog. Kanske är det inte helt oväntat. Enligt nya siffror har sökordet ”uteplats” i samband med villasök ökat med hela 223% under 2020.

Bostadsmarknaden har varit het under hela hösten 2020 och inledningen av 2021. Framförallt är suget på villor och fritidshus stort enligt bostadssajten Hemnet.

– ”Detta är en trend vi sett under några år och som accelererat i samband med coronapandemin, när fler spenderar mer tid i hemmet och där utlandsresor blivit svårare att genomföra”, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.

Pandemin har påverkat bostadsönskemålen

Hemnet genomförde en undersökning i juni 2020 där 31% svarade att de ansåg att coronapandemin hade påverkat deras önskemål för en bostad. Trädgård 14%, större boyta 8% och hemmakontor 7% värderades högre än tidigare.

Nu visar nya siffror för hela år 2020 att sökordstrenderna har förändrats jämfört med året innan. Sökordet “uteplats” har ökat med 223% för sökningar på villor och 96% för sökningar på bostadsrätter. Sökordet ”pool” i samband med sökningar efter villor har ökat med hela 20%.

– ”Det är uppenbart att pandemin har påverkat våra bostadspreferenser och det kan nog fortsätta en bit in i 2021. Om dessa förändrade preferens återstår även efter pandemin återstår dock att se”, säger Erik Holmberg på Hemnet.

FOTO: FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS