Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Länsstyrelsen: Många är informationströtta

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Många i vårt län brottas med en stor informationströtthet och tar lättare på rekommendationerna när fler och fler får covid-19-vaccin.

Så sammanfattar länsstyrelsen det rådande läget.

”Smittspridningen i Kalmar län är högre än någonsin och vi har ett ansträngt läge i vården. Myndigheter och verksamhetsutövare arbetar febrilt för att rekommendationer, råd och riktlinjer ska efterlevas. Länsstyrelserna ska enligt den tillfälliga covid-19-lagen granska att verksamhetsutövarna följer de riktlinjer som gäller för att minska trängsel, som i sin tur ska minska smittspridningen”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen fortsätter:

”Hittills visar tillsynen att de flesta verksamhetsutövare följer riktlinjerna och att det där finns goda förutsättningar för enskilda medborgare att göra rätt. De flesta gör också rätt, men många uttrycker en stor informationströtthet och tar lättare på rekommendationerna allt eftersom fler vaccineras.”

Landshövdingen Peter Sandwall ska följa med en tillsynshandläggare på några besök i länet.

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS