Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Larm: Okänd lunginflammationsvariant sprids i Kina – expert uppmanar omvärlden att hålla huvudet kallt

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

VÄRLDEN

En okänd lunginflammationsvariant sprids bland kinesiska skolbarn, enligt rapporter – men ledande forskare uppmanar omvärlden att hålla huvudet kallt, rapporterar Reuters.

– Jag kommer inte att trycka på någon pandemipanik-knapp baserat på vad vi hittills vet, men jag är väldigt intresserad av Kinas svar till WHO och WHO:s bedömning efter det, säger Brian McCloskey, som var rådgivare till WHO under covid-19-pandemin.

Enligt forskarna är det mer sannolikt att det handlar om en ökning av någon känd luftvägssjukdom, som exempelvis influensa, och att de bortplockade covid-19-restriktionerna kan spela in.

”Luftvägssjukdomar har ökat på sistone i Kina, även bland barn”, skriver Omni, som konstaterar att ”frågetecknen började hopas efter att WHO bad Kina om mer information om sjukdomen”.

”Utbrottet uppmärksammades först av övervakningsorganet Promed, som skickade ut en larmnotis liknande den första som gick ut om covid-19 i december 2019 – vilket enligt forskare orsakat onödig oro”, skriver Omni på torsdagen.

Uppdatering:

”Världshälsoorganisationen WHO har varit i kontakt med kinesiska myndigheter med anledning det nya sjukdomsutbrottet bland barn i landet. Myndigheterna har delat med sig av hälsodata till WHO och kan inte konstatera att några ”ovanliga eller nya smittämnen” spridits, skriver AFP”, enligt Omni.

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS