Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD) efter samtalet med sjukhuschefen i Oskarshamn: ”Glädjande”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Regionrådet Martin Kirchberg (SD) och regionpolitikern Leif Axelsson (SD), som även är gruppledare för Sverigedemokraterna i fullmäktige i Oskarshamns kommun, träffade Oskarshamns sjukhuschef Christer Svensson på onsdagen.

SD-duon är mycket nöjd med samtalet.

Regionrådet Martin Kirchberg (SD). Foto: Region Kalmar län

– Vi blev välinformerade om arbetet som Christer Svensson, tillsammans med sina kollegor, lägger ned på Oskarshamns sjukhus, berättar Leif Axelsson, som betonar att Sverigedemokraterna månar om alla tre sjukhusen i länet (som ligger i Västervik, Oskarshamn och Kalmar).

”Som regionpolitiker, så känns det extra roligt att kunna konstatera att Oskarshamns sjukhus har ett sådant kompetent och duktigt ledarskap”

LEIF AXELSSON (SD)

– Och det är förstås jätteviktigt för oss här i den mellersta delen av länet att vi får ha kvar Oskarshamns sjukhus. Vi frågade Christer om hans vision och framtidsfunderingar. Och han tror, precis som vi, på sjukhuset. Christer sa också att han tror att han själv är kvar på Oskarshamns sjukhus om fem år. Han pratade om att sjukhuset ska utvecklas. Han är optimist. Det var glädjande att höra.

Christer Svensson är sjukhuschef i Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

– Det var också glädjande att höra Christer berätta om en besparing på tio miljoner kronor på ett år – på hyrdoktorer och hyrsjuksköterskor. Detta har genomförts tillsammans med duktiga verksamhetschefer. Akutkliniken har sparat 13 miljoner kronor på två år. De rekryterar egen personal i första hand – i stället för att gå ut och hyra personal, säger Leif Axelsson.

Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén

Han fortsätter:

– Som regionpolitiker, så känns det extra roligt att kunna konstatera att Oskarshamns sjukhus har ett sådant kompetent och duktigt ledarskap. Både av sjukhusdirektör och bland verksamhetschefer, samt övrig personal. Ett otroligt fint arbete som cheferna har gjort med att få ner kostnaderna för hyrpersonal.  Mycket bra jobbat. Vi har nu bett Christer om att få träffa verksamhetscheferna i nästa steg – vilket vi också ska få göra. För att få höra hur de har det. De gör ett fantastiskt fint arbete i en tuff situation.

Vilken typ av lasarett ska Oskarshamns sjukhus vara fortsättningsvis?

– Det ska fortsätta att vara det sjukhuset som det är i dag. Vi kan inte göra samma saker på alla tre sjukhusen – vi måste nischa oss. I Oskarshamn är man exempelvis duktiga på ortopedi och operationer, svarar Leif Axelsson.

– Kirurgen går dock under Kalmar i dag. Det har jag lite svårt för – och det höll Christer med om. Vi skulle mycket väl kunna ta hand om kirurgin själva här i Oskarshamn. Vi är måna om att kirurgen får vara kvar här. Den behöver inte ligga under Kalmar, tillägger han.

Oskarshamns sjukhus. Foto: Peter A Rosén

Då finns det inget nedläggningshot mot Oskarshamns sjukhus i dagsläget?

– Nej, inte på Christers horisont – och givetvis vill vi i Sverigedemokraterna att sjukhuset ska få vara kvar. Sedan vet man aldrig vad en ny regionmajoritet kommer fram till. Men jag kommer att kämpa för att sjukhuset ska få vara kvar, svarar Leif Axelsson.

Vilken typ av majoritet vill SD se i regionen?

– Som jag ser det, så är det nödvändigt med en borgerlig samverkan för att vi ska kunna få till en förändring. Och personligen ser jag inget hinder för ett samarbete mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Partierna börjar närma sig varandra på riksplanet, så varför skulle vi inte kunna göra det på kommun- och regionnivå också? Vi måste gå ihop. Sedan vet inte jag vad de tycker. Det här är vad jag tycker, säger Leif Axelsson.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS