Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD): ”En halv seger för oss”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

– En halv – ja, nästan en hel – seger för oss. Vi är väldigt nöjda.

Det säger Leif Axelsson (SD) efter att den politiska majoriteten bestämt sig för att backa från beslutet om att riva Kikeboskolan i Oskarshamn.

”Vansinnigt”

– Sverigedemokraterna var det enda partiet som sa nej till rivningen. Det var roligt att se att både privatpersoner och föreningar hakade på. Det vore vansinnigt att riva skolan. Det är inte en hundkoja, som man river hur som helst. Det är en gammal fin skola, som väcker känslor. Både positiva och negativa, men mestadels positiva. Många oskarshamnare har gått där, betonar han.

– Vi ser gärna en skola i byggnaderna, om det är möjligt – en ny skola behövs verkligen – men vi är samtidigt öppna för alla förslag. Vi stänger inga dörrar.

– Det ska bli spännande att se hur det går med markanvisningstävlingen. Kommer det inte in några förslag, så anser vi att frågan ska gå tillbaka till politiken. Det är verkligen ett perfekt läge för en skola.

”Hemskt”

Leif Axelsson anser att det ”är under all kritik” att skolan har stått tom ända sedan 2012 (bortsett från en kortare period, då den fungerade som flyktingboende).

– Det är hemskt att se all skadegörelse på skolan. Varför satte man inte upp ett staket runt skolan när den stängdes? Jag hoppas att man kan skydda skolan på ett bättre sätt nu inför markanvisningstävlingen, säger han.

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS