Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD): “Ett hot mot demokratin”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

Leif Axelsson (SD) tycker att det är väldigt glädjande att valarbetarna i vallokalen i matsalen i Kristinebergskolan i Oskarshamn tog till sig av kritiken och lovade att steppa upp.

– Förhoppningsvis innebär detta att några valsedlar inte kommer att saknas där, eller någon annanstans, vid fler tillfällen. Vi kommer naturligtvis att hålla extra mycket koll på detta under dagen, säger han till ON vid lunchtid på valdagen.

“Det här är en demokratifråga”

LEIF AXELSSON (SD)

– Det här är en demokratifråga. Vi har ett nytt system – och tanken var att vi skulle känna oss trygga med det, men jag vet inte om vi kan vara det. Man känner sig otryggare med det här systemet, jämfört med hur det var tidigare, säger Leif Axelsson, som betonar att alla väljare inte vågar fråga efter valsedlar när de är slut.

“Väldigt allvarligt”

– Då kanske man tar en valsedel från ett annat parti i stället. Jag tycker att det här är väldigt allvarligt. Men, samtidigt, heder till Carina Wretlund, som tog till sig av detta och fattade ett beslut om att kolla efter varje väljare som har röstat.

Men Leif Axelsson slår också fast att klockslagen som Carina Wretlund nämnde inte stämmer.

“Jag uppmanar folk att ta med sig valsedlar, om de har några, till vallokalen”

– Den som ringde mig, och tipsade om att våra regionvalsedlar saknades i ett valsedelbås i en av vallokalerna i Kristineberg, ringde klockan 8:40. Jag befann mig i närheten – och en kort stund senare var jag på plats. Jag ställde mig i kö, jag gick inte förbi, jag stod och väntade. Det var säkert sex–sju väljare framför mig.

– Men förhoppningsvis kommer det att fungera bra i vallokalerna under den resterande delen av dagen. Fungerar det inte, så är det ett hot mot demokratin. Jag uppmanar folk att ta med sig valsedlar, om de har några, till vallokalen – med tanke på att det kan vara tomt i facken när de ska rösta.

Leif Axelsson berättar att det även fattades SD-valsedlar i Påskallavik på söndagsförmiddagen.

– Det fick vi signaler om. Men efter ett tag hade man fyllt på med valsedlar, berättar han.

Foto: Peter A Rosén

Grafik: Sverigedemokraterna

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS