Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD) går till stenhård attack mot oppositionsrådet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Var är oppositionsrådet? Jag ser honom inte. Han lyser med sin frånvaro”, säger Leif Axelsson (SD).

Leif Axelsson anser att ett oppositionsråd ska synas och höras i stor utsträckning.

– Mathias Karlsson (L) är trots allt heltidsarvoderad. Jag förväntar mig mer av honom.

– Jag skulle dessutom vilja se fler interpellationer och motioner från Liberalerna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Varför levererar de så lite? Accepterar de majoritetspartiernas politik? Går de i majoritetens ledband?

”Öppet mål”

– Jag vet att det mesta handlar om coronakrisen nu – men den får ju inte lamslå hela politiken. Majoriteten spelar mot öppet mål nu, om vi ska använda fotbollsspråk, säger Leif Axelsson.

Oskarshamns-Nytt pratar med oppositionsrådet Mathias Karlsson på fredagen. Han betonar att han inte gillar den ”gapiga” oppositionsrådsstilen.

– Jag vill inte jobba på det sättet. Det är tacksamt att skjuta på oppositionsrådet. Men Leif Axelsson hade ingen kontakt med de andra oppositionspartierna när han var oppositionsråd. Han gjorde inte så mycket över huvud taget.

– Det är lätt att tala om vad andra ska göra. Jag tycker dock inte att jag ska gå ut och skrika så fort majoriteten flyttar på en mutter. Det är inte det som är grejen med mitt uppdrag. I vissa fall ska vi givetvis reagera direkt – men i andra fall gäller det att ha tillräckligt med kött på benen först.

”Två sekunder i rampljuset”

– Mitt huvudsakliga mål är att Oskarshamns kommun ska utvecklas. Men man kan ha olika strategier. En del gör allt för att få två sekunder i rampljuset, säger Mathias Karlsson.

Han konstaterar också att det mesta handlar om coronakrisen för närvarande.

– Men vi skriver både interpellationer och motioner. Och vi har fler på gång. Och vi har, exempelvis, granskat affärerna som kommunen har gjort.

– Just nu handlar mycket om en upphandling av ett LSS-boende/trygghetsboende på Jungnergatan i Oskarshamn. Här har vi varit tydliga med att fler måste få chansen i upphandlingen. Vi måste titta på fler, för att få ett bättre pris.

Mathias Karlsson pekar också på Hotell Ett-upphandlingen.

– Där var majoritetens agerande dåligt – och det var något som vi lyfte fram.

Oppositionsrådet betonar också att han hela tiden pratar med folk för att ta in viktig information.

– När vi tycker något, så måste det finnas substans bakom. Man kan inte bara följa riktlinjerna från partiet på riksnivå, som säger att ”nu ska ni tycka så och så”. Det fungerar inte så för min del. Jag vill sätta mig in i hur saker och ting fungerar, säger Mathias Karlsson.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Leif Axelsson (SD). FOTO: PETER A ROSÉN
Oppositionsrådet Mathias Karlsson (L). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS