Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD): “Något är galet”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

– Något är galet.

Det säger Leif Axelsson (SD) när han kommenterar Oskarshamns kommuns ras från plats 214 till plats 252 på Svenskt Näringslivs företagsranking.

– Jag har inte sett rapporten i sin helhet – men det är uppenbart att många företagare i vår kommun är missnöjda med bemötandet från politiker och tjänstemän. En del företagare har dessutom ringt till mig och berättat att de inte är nöjda med kommunens bemötande.

“Ett underbetyg”

– Det är ett underbetyg. Vi har två kommunalråd – Andreas Erlandsson (S) och Ingela Ottosson (M) – och de borde vara ute och prata med företagare varje dag. Säga vad man vill om Peter Wretlund och Socialdemokraternas politik – men när han var kommunalråd, så fungerade det här mycket bättre. Han var hela tiden ute och pratade med företagare och många andra. Han är folklig.

I Oskarshamns kommun snurrar hjulen – Oskarshamn är länets motor, konstaterar Leif Axelsson.

– Vi borde verkligen inte hamna så här långt ned på rankingen. Kanske beror det på ett missnöje när det gäller den politiska majoriteten, där Socialdemokraterna och Moderaterna samarbetar med varandra. Kanske är det här priset som majoriteten får betala för samarbetet, säger han.

Moderaterna, som har företagarfrågan som sin paradgren, borde definitivt kunna göra ett bättre jobb när det gäller stöd och stöttning till det lokala näringslivet, betonar Leif Axelsson.

“Det kan man undra”

– Lämnar våra kommunalråd stadshuset någon gång? Det kan man undra. Som kommunalråd måste man vara ute och prata med folk regelbundet. Och man måste synas i medierna. Det var Peter Wretlund bra på. Våra nuvarande kommunalråd har en läxa att göra, säger Leif Axelsson, som tycker att Oskarshamns kommunalråd kan se och lära av centerpartisten Anders Johansson, som är kommunalråd i grannkommunen Mönsterås, som ligger högst upp på företagsrankingen bland länets kommuner.

– Alla våra företagare i Oskarshamn kommun, både små och stora, gör ett jättebra jobb. De förtjänar ett bra bemötande från politiken och tjänstemannasidan i kommunen, säger Leif Axelsson.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS