Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Lena Granath (V): ”Om SD:s budget hade gått igenom så hade vi fått se en massuppsägning av medarbetare”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”I två dagar har regionfullmäktige träffats i Kalmar för att diskutera nästa års budget för Region Kalmar län. SCV-majoriteten lägger en budget med fokus på ansvar, helt utan varsel eller stora hugg mot regionens verksamheter. Mot detta ställdes SD:s 300-varselsbudget. M och KD ställde sig bakom SCV-majoritetens budget i sin helhet men föreslog 66 ytterligare satsningar utan att presentera kostnadsberäkningar för dessa”, skriver regionens majoritetspartier – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande.

– Det är oerhört tuffa tider ekonomiskt för landets regioner och kommuner. Vi ser nu stora varsel och nedläggningar av verksamheter runtom i regionsverige. SCV-majoriteten ska inte gå den vägen i Region Kalmar län och det kan vi undvika genom att vi i grunden har en god och stark ekonomi. Jag gläds även över att delar av oppositionen, M och KD, har sett allvaret och ställer sig bakom vår budget. Vi ska fortsatt leverera toppresultat i mätning efter mätning och vi ska se till att slå vakt om grundläggande värderingar kring allas lika värde. Invånarna i Region Kalmar län ska känna sig trygga med att de får en vård i toppklass och en region som ständigt siktar på att bli lite bättre varje dag, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

Regionråd Angelica Katsanidou (S)
Angelica Katsanidou (S). Foto: Region Kalmar län

”Får inte tappa takten”

– I den här svåra tiden får vi inte tappa takten i den gröna omställningen eller i utvecklingen av vårt län. Vi vill ha ett Region Kalmar län där samtliga ser möjligheterna att bo, leva och utvecklas. Särskilt när Tidö-regeringen fullständigt ignorerar den gröna omställningen, försämrar möjligheterna för folkbildningen och struntar i kulturen måste vi göra vårt för att värna vårt län och dess invånare. Detta till skillnad från SD:s budgetförslag för vår region som skulle innebära ett dråpslag för kulturen i länet. I SCV- majoritetens budget så lyfts just kulturen fram som ett viktigt område för att skapa attraktivitet i hela länet. Här spelar också studieförbunden en viktig roll då de är länets största kultur-arrangör, säger Karin Helmersson (C), regionråd med ansvar för regional utveckling.

Regionråd Karin Helmersson (C)
Karin Helmersson (C). Foto: Region Kalmar län

”En stark budget”

– Att inte behöva överväga uppsägningsvarsel i dessa tider, trots regeringens nedskärningar, är ett styrkebesked. Det här är en stark budget vi tagit. Om exempelvis SD:s budget hade gått igenom så hade vi fått se en massuppsägning av medarbetare. Att minska andelen administrativ personal till förmån för sjukvårdspersonal kan ju låta vackert, men vem ska då utföra det administrativa arbete som är viktigt för att sjukvården ska fungera? Att säga upp medarbetare som ambulanschefer, vårdplanerare eller cancersamordnare kommer inte att göra vården bättre. Du blir inte av med administration för att du tar bort administratörer. Vi har landets nöjdaste patienter och en vård med hög kvalité i Region Kalmar län. Regionen hamnar återkommande i topp i olika rankingar. Dessa goda resultat skulle äventyras om oppositionens budgetförslag skulle gått igenom, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård samt personalfrågor.

Lena Granath (V)
Lena Granath (V). Foto: Region Kalmar län

Foto och grafik: Vänsterpartiet (överst)

+1
1
+1
0
+1
0
+1
10
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS