Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Lena Hallengren (S) om att Jamal El-Haj blir politisk vilde i riksdagen: ”Oacceptabelt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Under en pressträff i fredags uppmanade Socialdemokraterna riksdagsledamoten Jamal El-Haj att lämna partiet och sin plats i riksdagen. Partiet har tappat förtroendet efter att riksdagsledamoten efter att han vid upprepade tillfällen satt sina egna intressen före partiets. ”Oacceptabelt agerande”, säger Lena Hallengren (S) till TT.

”Alla kan fatta dåliga beslut, men inte vid upprepade tillfällen, sade Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson till TT i lördags. Idag, måndag, meddelade Jamal El-Haj att han lämnar partiet men att han behåller sin riksdagsplats vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

Lämnar partiet

”I striden mellan sanning och lögn finns en kritisk punkt när lögnen är som störst och sanningen når sin yttersta prövning. Med dessa ord vill jag informera om att jag lämnar Socialdemokraterna”, skriver Jamal El-Haj i brevet enligt SVT och fortsätter:

”Jag kommer att behålla min plats i riksdagen. Det vore inte rätt gentemot våra väljare och gentemot den svenska demokratin att lämna mitt uppdrag”, skriver El-Haj och konstaterar att han inte längre har partiets förtroende och att det mediala drevet har blivit för stort.

Sätter egna intressen före partiets

Lena Hallengren, från Kalmar, är Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen.

”Det här är ett oacceptabelt agerande av Jamal El-Haj och ytterligare ett bevis för att han sätter sina egna intressen före partiets”, säger Lena Hallengren (bilden) i en kommentar till TT.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
1
+1
0
+1
0
+1
7
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS