Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

LIAMOO och Maria Sur vidare till final efter andra deltävlingen: ”It’s amazing”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MELODIFESTIVALEN

På lördagskvällen var det dags för den andra deltävlingen i Melodifestivalen. Efter över en halv miljon röster stod det klart att LIAMOO tog sig direkt till finalen. Efter andra röstningsomgången knep även Maria Surs bidrag som gick vidare till den stora finalen.

Hela Sveriges musikfest fortsätter. Under totalt sex veckor kommer Melodifestivalen att underhålla och engagera miljontals tittare. Efter fem deltävlingar och en final ska det avgöras vem som står som ensam vinnare av årets festival och får representera Sverige i Eurovision i Malmö i maj

LIAMOO
Publiken gillade LIAMOOs eldiga uppträdande till bidraget ”Dragon” och röstade honom direkt till final.

LIAMOO direkt till final

I andra deltävlingen, som direktsändes på SVT och SVT Play från Scandinavium i Göteborg, var det LIAMOOs bidrag ”Dragon” som gick direkt till final. LIAMOO deltog för fjärde gången och det är också fjärde gången han går direkt till final. Låten har skrivits av Anderz Wrethov, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Julie ”Kill J” Aagaard och artisten själv.

I den andra röstomgången kammade Maria Surs bidrag ”When I’m Gone” hem nästan alla 12-poängare och gick därmed vidare till finalen. Maria Sur, som inte bara är den yngsta deltagaren i årets startfält, hon är även den enda helt utländska akt som gått till final mer än en gång.

”It’s amazing. I want to thank you so much. Tack så mycket”, sade ukrainskbördiga Maria Sur till SVT:s melloexpert Tina Mehrafzoon i efterfestsprogrammet. Hon firar finalplatsen med familjen ikväll.

Maria Sur
Maria Sur framför bidraget ”When I’m Gone” som kammade hem alla jurygruppers tolvor förutom en.

Hyllade Lotta Engberg

Viktor Norén hyllade Lotta Engberg, som under kvällen valdes in i Hall of Fame, med en nytolkning av “Fyra Bugg & en Coca-Cola”. Han gav den välkända melodin nytt liv med en härlig blandning av livfullt dragspel, melodiska stränginstrument och behaglig gitarr.

”Sju gånger har jag haft glädjen att joina Mello-cirkusen. Sju minnen jag kommer bära med mig hela livet”, säger Lotta Engberg.

Under kvällen valdes även programledaren Kristian Luuk in i Hall of Fame som ledde Melodifestivalen 2007 och 2008. Han mottog priset på scen av ingen mindre än Björn Gustafsson.

”Det är helt fantastiskt att bli uppmärksammad för något vi gjorde för över 15 år sedan! Jag är glad och stolt”, säger Kristian Luuk

Viktor Norén
Viktor Norén hyllar Lotta Engberg som medverkat i Melodifestivalen hela sju gånger.

Final

  • Dragon – LIAMOO
  • When I’m Gone – Maria Sur

Kvar i tävlingen

  • The Silence After You – Dear Sara
  • Unga & fria – Fröken Snusk

Åkte ut

  • Ahumma – C-Joe
  • Norrland – Engmans Kapell
Fröken Snusk framför Unga & Fria
Fröken Snusk gick vidare i tävlingen med sitt bidrag Unga & Fria som plockade hem en 12:a från åldersgruppen 16-29 år.

Småland får besök

Nästa vecka åker tävlingen vidare och då går den tredje deltävlingen av stapeln från småländska Växjö. Då tävlar bland annat Clara Klingenström som slog igenom i Melodifestivalen 2021, Cazzi Opeia som är en av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga låtskrivare genom tiderna och Gunilla Persson som är mest känd från realityserien ”Svenska Hollywoodfruar”.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS