Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Liberalerna fortsätter att kämpa för avgiftsfria parkeringar i Oskarshamn

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

”För nästan exakt ett år sedan stod vi i kommunfullmäktige och debatterade i den årliga budgetdebatten och vi ställde en tydlig fråga till majoriteten, men repliken uteblev. Frågan återupprepades, men åter igen – tystnad. Liberalerna valde då att överklaga (formellt genom Johanna W) – och för inte så länge sedan kom domen från förvaltningsrätten. Idag står kommunen med ett upprivet beslut i kommunfullmäktige som i praktiken innebär att grund saknas för alla kommunens taxor och avgifter”, skriver Liberalerna i Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Liberalerna har hela tiden drivit frågan om att parkeringen i centrum inte över huvud taget skall vara avgiftsbelagd. Vi kommer fortsätta kämpa på det. Vi tillför därför i vårt förslag till driftbudget 4,5 miljoner kronor över de kommande tre åren till tekniska kontoret för detta ändamål.”

”Vidare så satsar vi återigen mycket hårt på bildningsförvaltningen och skolan. Totalt 9,1 miljoner kronor mer än majoritetens förslag tillförs i budgeten. 1 miljon kronor är avsedda för ökat stöd till fysiska läromedel, exempelvis böcker. Bildningsförvaltningen ska få i uppdrag att tillfråga om någon av de tre högstadieskolorna, eller om Oscarsgymnasiet vill prova på konceptet med heltidsmentorer och då helt finansiera minst 8 nya tjänster.”

”Heltidsmentorer innebär att en helt ny tjänst införs i skolan och innebär att mentorskapet särskiljs från läraruppdraget. Arbetsuppgifterna kommer innebära uppföljning av frånvaro, coachning, uppmuntra, fungera som kontakt mellan skolan och hemmet, hålla i utvecklingssamtal och arbeta med andra motiverande insatser. Lärarna kan då fokusera mycket mer på att planera och genomföra lektioner på ett mer genomtänkt sätt”, skriver Liberalerna.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
7
+1
0
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS