Liberalerna i Oskarshamns kommun vill ha ett kallbadhus i Havslätt

Liberalerna i Oskarshamns kommun vill ha ett kallbadhus i Havslätt

2021-12-20 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Liberalerna i Oskarshamns kommun vill att ett kallbadhus ska byggas i Havslätt.

På måndagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott yrkade partiet på att bevilja ett kommunbidrag till kallbadhusföreningen.

I yrkandet skriver oppositionsrådet Mathias Karlsson (L) att föreningen hela tiden har önskat sig ett kommunägt kallbadhus.

Mathias Karlsson (L), oppositionsråd i Oskarshamns kommun.

Liberalerna tror på ett kallbadhus som byggs i Havslätt och som drivs av föreningen.

”Uppförandet av kallbadhuset ska ses som etapp ett i den planerade ombyggnaden av Havslätts badområde”

MATHIAS KARLSSON (L), OPPOSITIONSRÅD I OSKARSHAMNS KOMMUN

Mathias Karlsson betonar att en sådan satsning skulle bidra till en ökad attraktivitet och fler besökare.

”En satsning på ett vackert kallbadhus tillför kommunen mycket. Vi har förespråkat ett kallbadhus i Havslätt sedan 2010. Det vore klokt att vi i samband med att vi bygger om delar av brygganläggningen även bygger ett kallbadhus som kan användas året om – med tillhörande bastu, omklädningsrum, toalett och relax. Den planerade ombyggnaden av badområdet går mycket väl att dela in i etapper. Vi tycker att den första etappen bör vara en brygga med ett tillhörande kallbadhus”, skriver oppositionsrådet i yrkandet.

Han föreslår att kommundirektören, Henrik Andersson, ska få i uppdrag att under den kommande våren utreda vad uppförandet av ett kallbadhus i anslutning till Havslättsbadet skulle kosta och hur det skulle kunna utformas.

”Uppförandet av kallbadhuset ska ses som etapp ett i den planerade ombyggnaden av Havslätts badområde”, skriver Mathias Karlsson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: