Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Liberalerna vill ha en vassröjningsplan i Mönsterås kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

En plan för vassröjning.

Det vill Liberalerna i Mönsterås kommun se.

I en motion till fullmäktige skriver Torbjörn Uddén (L) att en plan för vassröjning i kommunen bör tas fram och att man genomför den.

Partiet vill att arbetet ska följas upp på årsbasis och att kommunen arbetar aktivt med planen.

”Stolta”

”Vi i Mönsterås kommun är stolta över vår strandmiljö och skärgård. Det är en lång kust, med mycket goda möjligheter till friluftsliv och båtliv. Att stränder och vikar växer igen är tyvärr en naturlig företeelse, och vi kan ju inte hindra det, däremot kan vi göra insatser för att minska det. Om vi ska kunna fortsätta njuta av strandlivet behöver vi fundera och bestämma oss för vad som ska göras, hur vi vill att stränder och vattendrag/kanaler ska se ut och vara tillgängliga. Vi tycker att det är en viktig del i vår gemensamma miljö helt enkelt, och vi behöver anstränga oss att få det bra!”, skriver Torbjörn Uddén i motionen.

Han fortsätter:

”Genom åren har det gjorts olika åtgärder för att se till att vassen inte tar helt överhand, att vattendrag och kanaler inte växer igen och hindrar genomströmning. Dessa åtgärder har finansierats på olika sätt vad vi förstår, och det är ju bra om vi kan få stöd för arbetet men det får inte vara en avgörande punkt.”

”Av största vikt är att vi får med hela kommunen i planen, inte bara Oknö”

TORBJÖRN UDDÉN (L)

”Vi tycker att det är viktigt att vi har en målsättning för hur vi vill att vår strandmiljö ska se ut, och hur vi ska underhålla detta. Att bestämma vilka områden som ska underhållas, på vilket sätt och vem som är ansvarig.”

”Av största vikt är att vi får med hela kommunen i planen, inte bara Oknö! Vi får inte glömma de insjöar vi har heller, eller kanaler och vattendrag.”

”Stor kompetens”

”Givetvis är det inte bara estetiska hänsyn som ska tas, djurliv och biotop är lika viktiga i sammanhanget. Det finns ju stor kompetens i kommunen, och kanske är miljö- och byggnadsnämnden de som är lämpliga att driva frågan, med tekniska förvaltningen som utförare? Vi behöver avsätta medel för detta, annars kommer det att tappas bort efter något år.”

”Framtagandet av en plan får inte bli ett mastodontprojekt, låt oss börja i en mindre skala och ta fram ett arbetssätt som fungerar. Vi är en liten och flexibel kommun, beslutsvägarna är korta och vi kan få saker gjorda! Allt kan antagligen inte lösas direkt, men sätter vi i gång har vi börjat!”, skriver Torbjörn Uddén.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS