Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Linda Fleetwood (V): “Vi är oroliga för sjukvårdens medarbetare”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

– Det är helt avgörande att vaccineringen kommer igång snabbt med en hög kapacitet för att rädda både människoliv och få samhället på fötter igen, säger Linda Fleetwood, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Region Kalmar län. 

“För att klara av att vaccinera på bästa och effektivaste sätt kommer det att behövas en stor insats av regionens personal. Det kommer att vara ett arbete som kräver omfattande planering och avancerad logistik. Men det kommer framförallt att krävas utbildad personal i form av sjuksköterskor och farmaceuter”, skriver Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

“Delar av sjukvården släpar efter med köer som måste hanteras och vi har en brist på sjuksköterskor”

LINDA FLEETWOOD (V)

–  Vi är oroliga för sjukvårdens medarbetare som redan är slitna och många har arbetat hårt. Delar av sjukvården släpar efter med köer som måste hanteras och vi har en brist på sjuksköterskor. Dock är det helt nödvändigt att vaccineringarna genomförs så snabbt som möjligt. I grunden handlar det om att stoppa pandemin och rädda liv. Därför måste regionen redan nu skapa förutsättningar för att klara denna utmaning, säger Linda Fleetwood.

“Vänsterpartiet föreslår att alla regionens sjuksköterskor får ett erbjudande om att jobba med vaccineringar. De som ställer upp och arbetar extra ska få en ersättning om 120 procent i extrapåslag på timlönen, i enlighet med krislägesavtalet, och att man ska få extra semesterdagar för att kompenseras för den uppoffring man gör.”

“Helt avgörande”

– Tre extra arbetspass med vaccinering ska kunna ge en extra semesterdag. Detsamma bör gälla regionens farmaceuter. Det är också en yrkesgrupp där regionen bör utreda möjligheten att anställa fler under våren då vaccineringen ska pågå som mest intensivt.

– Den personal som burit sjukvården på sina axlar under den här pandemin är helt avgörande för att vi ska ta oss ur den. Låt oss inte snåla med ersättningar, hålla inne ledigheter och ge oklara besked. Ge personalen ett klart och tydligt besked: ställer man upp ska man få en bra ekonomisk ersättning och en bra möjlighet att vila upp sig tillsammans med familj och vänner, säger Linda Fleetwood.

FOTO

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS