Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Lokala centerpartister skriver på ON Debatt: En historisk förbättring blev till ett historiskt svek

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Att göra det enklare för boende på landsbygden att bygga sitt hus nära en sjö eller vattendrag har länge varit en viktig fråga för oss i Centerpartiet. Det handlar om rättvisa för människor och företag på landsbygden – den rättighet man idag tar för givet i stan.

För ett par veckor sedan presenterade regeringen ett förslag på en reformerad strandskyddslagstiftning, den största reformeringen som gjort sedan lagstiftningen infördes.

Förslaget var ett resultat av en överenskommelse mellan Centerpartiet och regeringen och för oss centerpartister så har det varit självklart att driva på regeringen för en förändrad lagstiftning, för landsbygdens bästa.

Man kan tycka att förslaget inte går tillräckligt långt när det gäller att förenkla byggande i strandnära lägen. Att mer behöver göras.

Det tycker vi också och därför ser vi förslaget endast som ett delsteg mot att liberalisera strandskyddslagstiftningen ännu mer.

Viktiga steg framåt

Även om vi gärna hade sett ett mer långtgående förslag så kan vi ändå konstatera att förslaget tar viktiga steg framåt, förslaget är betydligt mer långtgående än de LIS-områden som alliansregeringen införde 2009 och betydligt mer långtgående än förenklingarna som gjordes kring sjöar och vattendrag 2013.

”Att nu Moderaterna och Kristdemokraterna med de lokala företrädarna Jan R Andersson (M) och Gudrun Brunegård (KD) i spetsen krokar arm med V och SD och stoppar denna historiska förbättring är fullständigt obegripligt”

Att nu Moderaterna och Kristdemokraterna med de lokala företrädarna Jan R Andersson (M) och Gudrun Brunegård (KD) i spetsen krokar arm med V och SD och stoppar denna historiska förbättring är fullständigt obegripligt. Det är tydligt att dessa bägge partier och dess företrädare endast pratar om landsbygden när det passar dem, men när det väl gäller så agerar man tvärt emot.

Offrar landsbygden

I stället för några steg framåt på vägen redan den 1 juli i år har människor på landsbygden i bästa fall ytterligare en utredning att se fram emot. Några alternativa förslag har partierna i fråga inte presenterat i sina följdmotioner. Jan R Andersson och Gudrun Brunegård tillsammans med SD och V offrar landsbygden för det politiska spelet.

”Vi i Centerpartiet vet att det är landsbygden som bygger Sverige”

Vi i Centerpartiet vet att det är landsbygden som bygger Sverige. Och vi kommer fortsätta kämpa för landsbygdens bästa. Vi ser fram emot den dag då fler partier inte bara pratar om hur viktig landsbygden är – utan också visar det i handling. Vi önskar att fler partier kunde agera på samma sätt, det förtjänar vår landsbygd.

Moderaterna och Kristdemokraterna hade chansen att vara med och fatta ett historiskt beslut för att förbättra möjligheten för landsbygden i Kalmar län att kunna utvecklas.

Tyvärr så förvandlades detta historiska beslut till ett historiskt svek, ett svek som landsbygden inte kommer att glömma i första taget.

Stihna Johansson Evertsson (C), Högsby (bilden)

Riksdagskandidat från Kalmar län

Anna Östborg (C), Kalmar

Riksdagskandidat från Kalmar län

Lars Sandberg (C), Vimmerby

Riksdagskandidat från Kalmar län

Johan Åhlund (C), Mörbylånga

Riksdagskandidat från Kalmar län

Karin Helmersson (C), Nybro

Ordförande Regionala utvecklingsnämnden

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS