Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Lokala politiker deltar i utfrågning på Forum på torsdagskvällen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

På torsdagskvällen den 25 augusti bjuder kommunbygderådet Hela Sverige ska leva Oskarshamn in invånare boende i hela kommun att delta i en utfrågning av lokala politiker inför kommunvalet. Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för allmänheten.

Kommunbygderådet Hela Sverige ska leva Oskarshamn arrangerar en utfrågning inför valet på Forum i Oskarshamn. Åtta partier medverkar vid utfrågningen som modereras av Jessica Bergsjö och Torsten Carlsson.

”Vi arrangerade en utfrågning inför valet 2018 vilket var mycket uppskattat av invånare som är intresserade av landsbygdsfrågor. I år är det flera nya representanter och ett helt nytt parti”, säger Annicka Gunnarsson, ordförande i kommunbygderådet.

Välplanerat upplägg

Upplägget för kvällen är välplanerat. Partierna kommer att få inleda med att presentera sina viktigaste frågor och sen kommer moderatorerna att ställa frågor som förberetts.

”Vi genomförde en enkät i våras där deltagarna fick rösta fram de viktigaste frågorna för en levande landsbygd och skicka in sina egna frågor till denna utfrågning. Utifrån detta har vi sammanställt ett antal frågor som vi kommer att ställa till partierna. Därefter kommer publiken få möjlighet att få ställa sina frågor”, säger Annicka Gunnarsson.

Viktiga frågor för en levande landsbygd

Frågorna handlar om en aktiv fritid för barn och ungdomar, boende och service vilket invånarna röstade fram till de viktigaste frågorna för en levande landsbygd. Kommunbygderådet kommer att lägga extra fokus på dessa frågor under de kommande åren.

”Det är viktiga frågor för att kunna bo och leva på landsbygden. Kommunen har som mål att växa till 30 000 invånare år 2030 och då behövs exempelvis fler bostäder i hela kommunen. Med god service och aktiviteter för barn och ungdomar så ökar möjligheterna för att folk bosätter sig på landsbygden”, säger Annicka Gunnarsson.

Lokala politiker medverkar

Följande representanter medverkar i utfrågningen på Forum, som är öppen för allmänheten, för dem som är intresserade:

Fotokollage: Hela Sverige ska leva Oskarshamn med foto från respektive parti

FAKTA / KOMMUNBYGDERÅDET

Kommunbygderådet Hela Sverige ska leva Oskarshamn är en politiskt obunden ideell förening som arbetar med att inspirera till lokal utveckling på landsbygderna i Oskarshamns kommun. Föreningen stöttar föreningsliv, näringsliv och invånare i det lokala utvecklingsarbetet, sprider erfarenheter, stimulerar samverkan och synliggör den lokala nivån i kommunen. Föreningen startade 2012 och firar således 10 årsjubileum i höst.

www.hssloskarshamn.se

Foto: Curt-Robert Lindqvist (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS